Yarıyıl tatili nedenile Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu ve Şehit Bekir Oruçtutan İlkokulunda karne dağıtım töreni gerçekleşti.

Karne dağıtım törenine Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Akdoğan ve Fikret Ürey, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.  

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel; "Sevgili öğrenciler, yoğun çalışmalarla geçen bir yarıyılı daha geride bırakırken dönem boyunca sergilediğiniz performansın geri bildirimi olan karnelerinizi aldınız. Başarı yalnızca sayısal değerlerle ölçülemez. Başarı, potansiyelinizi ne ölçüde kullandığınız ve ona hangi değerleri kattığınız ile ilgilidir. 

Değerli Meslektaşlarım,her yıl olduğu gibi bu yılda özveri ile yoğun çalışarak başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdiniz. Öğrencilerimizin olumlu özelliklerini destekleyerek, kişisel, sosyal, akademik alanda gelişmelerine sağladığınız katkıların önemi çok büyüktür. Sizleri yaptığınız tüm güzel çalışmalarınızdan dolayı kutlar, sağlıklı mutlu bir tatil dönemi geçirmenizi dilerim.

Saygıdeğer veliler, eğitime her aşamada desteklerini esirgemeyen velilerimize öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. En kıymetli hazinemiz olan evlatlarımızın başarıları yalnızca karne notlarından ibaret değildir. 'İyi insan 'olmanın ve bu yöndeki gayretlerin insana nasıl değer kattığını evlatlarımıza benimsetmemiz çok önemli. Tatil dönemleri, aile içi iletişimi ve birlikteliği kuvvetlendirirken çocuklarınızla nitelikli zaman geçirmek için de bir fırsattır. Onlara sevgi ve hoşgörü ile yaklaşıp zaman ayırdığınızda karşılığını fazlasıyla alacağınızdan emin olabilirsiniz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor mutlu tatiller diliyorum" dedi.

Demirel'den sonra konuşan Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ise, başarının sadece karnelerle ölçülemeyeceğini, öğrencilerin tutum ve davranışlarıyla, sportif ve sanatsal başarılarıyla bir bütün olarak ele alınması gerektiğine değinerek; "Karne heyecanının farklı bir anlamı olur. Bugün öğrencilerimiz yarı dönem boyunca harcadıkları emeklerin sonucu olarak 15 günlük bir tatil ile dinlenme fırsatı bulacak. Bu süre zarfında iyi bir şekilde dinlenerek kendinizi ikinci döneme daha dinç olarak hazırlanacaklar. Kendilerine güvenmeyi hissettiği anda daha başarılı olacağından eminiz. Öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum" ifadelerine yer verdi.

​​​​​​