Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından çelenk bırakıldı.

Eğitimin önemine işaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Bir ilçede eğitim bayramı düzenlenmesi, kendi başına dikkat çeken ve dikkate değer bir husustur. 21 yıldır sürdürülen bu bayramın bütün Türkiye'ye örnek olması noktasında da temennilerimi dile getirmek isterim. Bizler eğitimi sadece bir gelecek tasavvuru ile yapmıyoruz. Bizler eğitimi şuandaki durumumuzu iyileştirmek, çocuklarımızın şimdi neler yaptığını neler yapabileceğini somut olarak görmek göstermek istiyoruz. Eğitimin kalitesinin yükselmesiyle ekonominin nasıl yükseleceğini, eğitimin yukarı çıkmasıyla beraber demokrasinin de yukarı çıkacağını ortaya koymak istiyoruz. Bu anlamda eğitimi yapılan her yatırımın, Türkiye'de ki her bir ferdin, her bir çocuğumuzun daha mutlu ve daha müreffeh bir ülkede yaşamasının teminatı olduğunu da ifade etmek gerekir. Burada yapılan eğitim bayramının öncelikle çocukların gönlünü şenlendirmesi, öğretmenlerimizin ruhunu ışıtması, tüm halkın eğitim bayramının eğitimdeki kalitenin artmasına yardımcı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Mehmet Erdemoğlu Parkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tübitak yarışmalarına özel öğrencilerin sergisi, Selvi Öcal öncülüğünde fotoğraf ve resim sergisi açılışı ile Şire Pazarında Besni ürünlerinin tanıtımı ve Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin tesisat atölye açılışı gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, atölyede öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Bakan Selçuk, burada atölye açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Ziya Selçuk, Besni Belediyesini de ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış, Eğitim Bayramına katılımlarından dolayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a plaket takdim etti.