Adıyaman Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde uygulanan ‘Al götür, oku getir’ adlı kampanya ile öğrenciler kitaba doyuyor. 
Adıyaman Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Nazif Dere öncülüğünde okul girişinde oluşturulan kitaplık ile öğrencilere okuma alışkanlığı getiriliyor. ‘Al götür, oku getir’ adlı kampanya kapsamında oluşturulan kitaplıkta ki kitaplar kayıtsız ve ücretsiz olarak öğrencilere veriliyor. Hayırseverler, yayın evlerinden alınan kitaplar öğrenciler tarafından alınarak, okunuyor.
Adıyaman Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Nazif Dere, “Okulumuzun girişine kitaplık ile öğrencilerimizi kayıt yapmadan ‘al götür, oku getir’ projesi kapsamında ücretsiz kitap alıyorlar. Ücretsiz bir şekilde kitabı okuyup geri getiriyorlar. İsteyen evinde başkasına verip okumasını sağlıyor. Öğrencilerimizin gönüllü olarak getirdiği kitaplardan, yayın evlerinden, hayırseverlerden aldığımız kitaplarla kitaplığımızı doldurduk. Burası öğle arası, hafta sonu sürekli açık. Bunun yanı sıra okulumuzda üniversiteye hazırlık kapsamında İstanbul İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği yardımları ile bütün son sınıflara Ekim ayı içerisinde üniversiteye hazırlık kitabı getirdik ve dağıttık. Bundan sonra ise LYS kitaplarını dağıtacağız. Dağıtılan kitap sayısı 6-7 bin civarında ve mali değeri 40-50 bin TL ama biz ücretsiz dağıttık” diye konuştu.

Adıyaman Cihan Haber