2011 yılında Türkiye’de genel yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen, 2012 yılından bu yana Besni’de aldığı yetkiyi her geçen gün perçinleyerek önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.  Temmuz 2020 sendika mutabakat sayılarına göre Besni’de 876 üye ile en yakın sendikaya 656 fark ile Eğitim-Bir-Sen Besni Temsilciliği, yetkisini perçinleyerek yeni bir rekoru gerçekleştirdi.

Sendikanın bu başarısını kamuoyu ile paylaşan Eğitim-Bir-Sen Besni Başkanı Mahmut Akdoğan, “2020 yılında da Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen Besni Temsilciliği, adeta imkânsız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden, fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Besni Başkanı Akdoğan,“Çeyrek asrı geride bırakarak yarım asra yürüyen; derdi, davası olan bir emek hareketiyiz. Üyemizi, eğitim çalışanlarını, kamu görevlilerini düşünen, onların sorunlarının çözüme kavuşturulması için emek harcayan, yarınlarımızın daha iyi olması için çalışan, ‘dünya mazlumlarının sorunu benim sorunumdur’ anlayışıyla hareket eden, ülkesinin ve milletinin yanında olan bir teşkilat olarak bu şiarla sendikal yolculuğumuzu sürdürme kararlılığımız,876 üyemizletaviz vermeden devam edecektir.

Biz ekmek ve emek mücadelesini; insan hakkı, hukuku, onuru, özgürlüğü davasından ayrı görmedik, göremeyiz. Onursuz bir tokluğun, özgürlükten yoksun bir rahatın, imandan uzak bir benliğin önemi yoktur, olamaz. Var olmamızı tarihi bir zorunluluğa dönüştüren, milletle birlikte ve millet adına verdiğimiz mücadelenin ruhudur. Asla gevşemeyecek, yılmayacak ve yorulmayacağız. Çünkü bu davanın bir medeniyet, onur ve iman  davası olduğunun bilincindeyiz.

Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Akif İnan’ın dediği gibi, “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası.”bu bakış açısıyla, derilerimizin rengi farklı, alın terimizin rengi aynı; gözlerimizin rengi farklı, gözyaşımızın rengi aynı diyoruz.

Kuruluştan yükselişe, zerreden zirveye, yerelden evrensele doğru yürüyüşümüz bu bilinçle bu kararlılıkla devam edecektir. Eğitim-Bir-Sen özgürlükleri artırmanın, adaleti hâkim kılmanın mücadelesini verdi, vermeyi sürdürecektir. Bizler de ilk adımı atan öncülerimiz gibi zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara, yerelden evrensele Soylu mücadeleyi sürdürecek; büyütecek ve bu ülkenin hayrına, kamu çalışanlarının hayrına kazanımlar üretmeye devam edeceğiz.

Bizim davamız; Bu ülkenin kalbinde, beyninde açılan yaralara merhem olmaya devam etme davasıdır. Bunun için “Şuur varsa aldanma, istikamet varsa şaşırma; teşkilat varsa yıkılma olmaz diyoruz.

Bunun içindir ki İrfani bir kavrayış ve insani bir yürüyüşle, sendikal bilinçve sivil toplum örgütü direnci ile usulden esasa, ahkâmdan ahlaka, mevcuttan makbule doğru bir istikamet yürüyüşünde olacağız. İşte bu yürüyüşümüz, ‘yeni ufuklardan yeni umutlara’dır.

Yetkinin üyeye, ülkeye ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını dileyen Akdoğan, Kuruluşumuzdan bugüne büyümemize, güçlenmemize, uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma yürüyüşümüze, yeni ufuklardan yeni umutlaraçağrımıza, el veren, omuz veren; düne, bugüne ve geleceğe vefa bakışını yüklenen sendikamızın yönetici ve üyesi tüm kardeşlerimize gösterdikleri çaba ve gayretlerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır.”dedi.