Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilendirme toplantıların birincisi Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya
İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mehmet Altındal ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar'ın yanı sıra diğer ilçelerin Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya Besni Servi Erdemoğlu M.T.A.L öğretmenleri ile kısa bir toplantı gerçekleştirerek çocuk gelişimi, giyim ve el sanatları atölyesini gezdi. Besni Fen Lisesi için tadilatı yapılacak olan yurt binasında yapılan çalışmaları da inceleyen Kızılkaya, Besni Anadolu İmam Hatip Lisesini de ziyaret ederek okul müdüründen okul ile ilgili bilgiler alarak incelemelerde bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; “Sayın Müdürümüz Mete Kızılkaya’nın bu anlamlı ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kendisinin eğitim öğretim konusundaki düşünceleri ve yaklaşımları, Ülkesini ve Milletini seven bizler için yüksek bir moral kaynağı olmuş olup, bu konuda kendisi ile çalışmanın bizler için bir mutluluk verici olduğunu belirtmek istiyorum.  Öğretmen ve öğrencilerimiz ile beraber kendilerinin bizlere mutluluk ve çalışma azmi veren bu düşüncelerini hayata geçirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya teşvik ettiğini belirterek, Sayın Mete Kızılkaya’ya  ve bütün İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.
Toplantı ve ziyaret ile ilgili konuşan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya; “Daha önceden amacımızın Adıyaman’ın eğitim seviyesini taşıyabileceğimiz en üst seviyeye taşımak olduğunu ve bu amacında eğitim yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile kısacası eğitim sistemi içerisindeki bütün paydaşlarımızın özverili ve inanarak yapacağı çalışmaları ile mümkün olduğunu belirtmiştim. Bugünün çocukları yarının büyükleri olduğu aşikar olduğu gibi bu çocuklarımızın meslek sahibi olmasının dışında hepsinin birer eş, anne, baba ve ülkemiz yarınlarının da olacağını unutmayalım. Eğer biz çocuklarımızı önemsemezsek, 15 Temmuz’u bizlere yaşatan vatan hainlerinin devreye gireceğini unutmayalım. Bundan dolayıdır ki öğretmenlerimizin bizler için çok önemli olduğunu, onların sıkıntılarının ve mutlulukların da bizim sıkıntı ve mutluluğumuz olduğunu belirtmek istiyorum. Kapımız sizlere daima açıktır. Ayrıca bu güzel misafirperverliğinden dolayı Besni İlçe Mili Eğitim Müdürümüz Neşet Yazar başta olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.