Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu, Başkan Andan Sabak Özbay, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ve Besni Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılan toplantılar sonucunda bu 23’üncü Eğitim Bayramının 24-26 Eylül 2021 tarihinde Besni’de fiili olarak yapılması kararlaştırıldı.

Andan Sabak Özbay, başta Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ve sivil toplum kuruluşu başkanlarına teşekkür etti ve bu yıl pandemi koşullarına rağmen güzel bir eğitim bayramı düzenleyeceklerini, bayram programının yakında yayınlanacağını, program akışı ile ilgili olarak Eylül’ün ilk haftası Yönetim Kurulundan üyelerimizle Besni’ye geleceklerini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Çağıran’da, yaptığı açıklamada; Corona virüs riskinin ortadan kalkmadığını, bu nedenle Kaymakamımız Sayın Nazlı Demir’in de her fırsatta hassasiyetle dile getirdiği şekilde, bayram boyunca kontrollü bir şekilde davranılması gerektiğini, mesafe kurallarına uyarak, maskelerimizi takarak bayramın en coşkulu bir şekilde kutlanacağını belirtti.

Eğitim Bayramının detay programının birkaç gün içinde netleşerek yayınlanacağını bildiren Andan Sabak Özbay, bayramın coşkulu ama bir o kadar da kontrollü şartlarda yapılacağını ifade etti.

Bayramda, İbrahim Erdemoğlu ile esnaflık kültürü, Besni Eğitim Vakfınca yürütülen Öğretmen Okulları Modeli Çalıştay önerisi, fıstık üretimi ve ekonomisine ilişkin bilimsel çalışma sonuçları panelleri ile Prof. Dr. Üstün Dökmen yer alacak. Besni Lisesi Pilav günü yapılacak. Hemşerimiz, Halk Ozanı Aşık Fani kitaplarını imzalayacak.

Bayram Programında Gururumuz Erdemoğlu Grubunca Fen Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu Ek binası ve diğer toplu açılışlara yer verilecek. Eğitim Bayramı, üçüncü gün Kızılin’de kahvaltı ve tekne turu yapıldıktan sonra son bulacak.

Bilindiği üzere, Eğitim Bayramı dünyada sadece Besni ilçemizde kutlanan müstesna bir bayram niteliğindedir.