BESNİ - 27. Eğitim Bayramı'nın huzur ve güven içinde geçmesini sağlamak amacıyla Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün akşam geniş kapsamlı bir şok asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada, aralarında yoklama kaçağı ve kesici-delici alet bulunduran şahısların de olduğu önemli sonuçlar elde edildi.
24 Eylül 2025 Perşembe günü, saat 20:00 ile 21:30 arasında, ilçe genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen uygulamaya, 4 amir sorumluluğunda 4 ekip ve toplam 22 personel katıldı. Eğitim Bayramı öncesinde olası suç potansiyelini azaltmak, vatandaşların huzur ve güvenini tesis etmek amacıyla operasyon gerçekleştirildi.
Uygulamanın Detaylı Sonuçları:
Uygulama sonucunda ekipler tarafından ilçe genelinde 234 şahıs sorgulanırken trafik denetimleri kapsamında 27 araç ve 3 motosiklet titizlikle incelendi, ayrıca yapılan kontroller sırasında, arananlar listesinde bulunan 4 yoklama kaçağı şahsa tebligat yapıldı.
Uygulamanın en dikkat çeken sonucu ise, şüphe üzerine durdurulan bir şahısın üst aramasında yaşandı. Yapılan aramada, şahıs üzerinde 6136 Sayılı Kanun kapsamında yasaklanan 2 adet bıçak ve 1 adet muşta (muşta) ele geçirildi. Olayla ilgili şahıs gözaltına alınarak gerekli adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.
"Hedefimiz Huzur ve Güven Ortamını Sağlamak"
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu tür uygulamaların kamu düzenini sağlamak ve vatandaşların kendilerini güvende hissetmeleri için düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Yetkililer, "27. Eğitim Bayramı'mızın en iyi şekilde geçmesi için tüm birimlerimizle sahada yoğun mesai harcıyoruz. Vatandaşlarımızın bayramı huzur içinde geçirmesi en büyük önceliğimizdir. Bu uygulamalarımız, bayram süresince ve sonrasında da gerektiğinde devam edecektir." ifadelerini kullandı.