Bu Genel Kurulu Kızılayın 103.genel kurulu olması açısından önemliydi.

Genel Kurulda Cumhurbaşkanı  Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,  yabancı Devlet temsilcileri, STK’lar ve misafirler vardı. Genel kurulda Besn’yi Kızılay Temsilciliği’nden Kkoordinatör Ali Erdoğan temsil etti.

Türk Kızılayı’nın 103’üncü Genel Kurulu’nda, geçerli oyların tamamını alan Kerem Kınık yeniden Genel Başkan seçilirken, Kızılay delegeleri, kurumu önümüzdeki 3 yıl yönetecek olan Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini de belirledi.

Genel kurulda uygun görülen temsilciliklerin yeniden şube olması yönünde delegeler yönetim kuruluna yetki verdiler. Bu kararla birlikte Kızılay Besni Temsilciliği’ninde de şube olacağı bildirildi.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Ali Erdoğan şu ifadelere yer verdi, “103.genel kurulun ana sloganı Türkiye’nin Gururu insanlığın Umudu sloganı idi 154 yıldır, ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin faklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında merhametin, iyiliğin ve barışın simgesi Türk Kızılayının dünyaya model olan hizmetlerini bir kez daha izleme fırsatı bulduk. Genel kurulda Cumhurbaşkanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan’ın  mesajı ayakta alkışlandı.” Dedi.

Toplantı sonrası, kordinatör Ali Erdoğan, Genel kurul ara molasında karşılaştığı Sağlık Bakanı ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.  Genel sekreter Hüseyin Can ve Mahalle kurulu üyesi Ercan Tan Kızılay muhabbetleri  gerçekleştirildi.