DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da 18-26 Ekim'de gerçekleştirilecek '9. Kitap Fuarı'nın tanıtımı yapıldı.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile TÜYAP Fuarcılık tarafından Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarın tanıtımı, DTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Diyarbakır'da düzenlenecek kitap fuarının bir şölen havasında geçmesini istediklerini söyledi.
'Güzel bir atmosferde binlerce gencimizin, öğrencimizin, vatandaşımızın bu coşkuyu takip etmesini umuyoruz.' diyen Ersözlü, fuarda yayınevleri, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarınca 205 stant açılacağını belirtti.
Ersözlü, şöyle dedi:
'Ülkemizin ve bölgemizin nadide yayınevleri yine Diyarbakır'da TÜYAP Kitap Fuarı'nda buluşuyor. Birbirinden değerli yazarlarımız fuar süresince okurlarıyla, sevenleriyle, takipçileriyle bir araya gelecek ve 60'ın üzerinde etkinlik düzenlenecek. İlk günden son güne kadar bölgedeki yazarlar ile İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelecek yazarlarla dolu dolu bir şenlik havasında geçecek. Fuar, bölgenin en büyük kültür etkinliği olarak da dikkati çekiyor. İyi hazırlandık. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine 200 binin üzerinde ziyaretçiyi fuar alanında ağırlayacağız.'
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ise burada yalnızca bir kitap fuarı düzenlemediklerini, uzun vadede kentin kültürlerarası buluşma ve fikir alışverişinin yapılabileceği bir merkez haline gelmesinin adımlarını attıklarını söyledi.
Kocatürk, 'Yayıncılara destek açısından tüm okurları kitap fuarına davet ediyoruz.' ifadesini kullandı.
DTSO Başkanı Mehmet Kaya da Diyarbakır'da daha önce düzenlenen kitap fuarlarının sadece fuar olarak değil, kültür şenliği şeklinde geçtiğini dile getirdi.
Kaya, 205 yayınevinin fuara katılacağını belirterek, şunları kaydetti:
'DİTAV tarafından düzenlenecek 'Gabriel'e Vefa' sergisiyle, Diyarbakır surlarının dinamitle yıkılmasına karşı çıkan Fransız arkeolog Albert Louis Gabriel'in 93 yıl önce çektiği fotoğraflar ve çizimler de fuarda yer alacak. Diyarbakırlıları, bölgedeki okurları, yayınevi sahiplerini ve okullarımızı fuarımıza davet ediyorum.'