DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Sur Kaymakamlığı Aile Destek Merkezinde (ADEM) faaliyet yürüten kadınlar Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2025'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı.
Sur Kaymakamlığı ADEM Koordinatörü İlknur Demirel, seramik ve çömlek atölyesinde usta öğretici Sara Hocaoğlu ve kursiyer kadınlar, lifebox, AJet ve ROKETSAN sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin 2025 yılında Türkiye ile dünya gündeminde yankı bulan 6 kategorideki 112 fotoğrafını inceledi.
'Gazze: Açlık' kategorisinde Mahmoud İssa'nın 'Gazze Şeridi'nde gıda krizi giderek derinleşiyor', 'Portre' kategorisinde Ahmet Aslan'ın 'Yılların ardından' isimli fotoğraflarını seçen kadınlar, 'Doğal Yaşam ve Çevre' kategorisinde Bestami Bodruk'un 'Can cana', 'Haber kategorisinde ise Ali Atmaca'nın 'Bir güneş doğuyor' karelerine oy verdi.
Kadınlar, 'Spor' kategorisinde Mehmet Futsi'nin 'Yüzücü', 'Günlük Hayat' kategorisinde ise Fareed Kotb'un 'Çocuk her yerde çocuk' fotoğraflarını oyladı.
- AA'nın 'Yılın Kareleri' oylaması
AA'nın 2012'den bu yana düzenlediği yarışmada, bu yıl 'Haber', 'Doğal Yaşam ve Çevre', 'Spor' ile 'Günlük Hayat' olmak üzere 4 ana kategorinin yanı sıra 'Gazze: Açlık' ve 'Portre' başlıklı 2 özel kategori yer alıyor.
Türkçe ve İngilizce alt yazıyla dünya genelinde yapılan oylamaya katılanlar, istedikleri sayıda fotoğrafa oy verebiliyor.
Oylama 'yilinkareleri.aa.com.tr' internet sitesinden 15 Şubat Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.





