
6 Şubat depremlerinin ardından sporun birleştirici ve iyileştirici gücüyle yeniden ayağa kalkan Adıyamanlı genç kızlar, voleybolda örnek bir başarı hikâyesi yazmaya hazırlanıyor. Adıyaman Belediyesi bünyesinde kurulan ve tamamı depremzede öğrencilerden oluşan kız voleybol takımı, Bölgesel Lig’de şampiyonluk hedefiyle parkeye çıkıyor.
16 sporcu ve 2 kişilik teknik ekipten oluşan Adıyaman Belediyesi Voleybol Takımı, lig hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Genç sporcular, profesyonel lige yükselme hedefiyle disiplinli ve özverili bir çalışma ortaya koyuyor.
Hazırlık maçında gövde gösterisi
Hazırlık süreci kapsamında Malatyagücü Kız Voleybol Takımı ile karşılaşan Adıyaman ekibi, performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Adıyaman Belediyesi Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi’nde oynanan mücadelede üstün bir oyun sergileyen temsilcimiz, karşılaşmadan 3-0’lık net bir galibiyetle ayrılarak lig öncesi rakiplerine güçlü bir mesaj verdi.
Hedef: Türkiye 2. Ligi
Şubat ayında başlayacak Bölgesel Lig’de 4 güçlü takımla mücadele edecek olan Adıyaman temsilcisi, sezonu zirvede tamamlamayı amaçlıyor. Ligi birinci sırada bitiren takım, Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Ligi’ne yükselerek Adıyaman’ı profesyonel ligde temsil etme hakkı kazanacak.
Başkan Tutdere: “Sporcularımızın yanındayız”
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, genç sporcuların azmiyle gurur duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Depremin ardından sporla yeniden hayata tutunmayı amaçlayan gençlerimizin kararlılığı bizler için en büyük umut kaynağıdır. Şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve başarılarıyla tüm Türkiye’ye örnek olacaklarına yürekten inanıyorum. Adıyaman Belediyesi olarak evlatlarımızın hayallerine giden yolda her zaman yanlarındayız.”
Adıyamanlı kızlar, hem sahadaki mücadeleleriyle hem de verdikleri umutla şehrin gururu olmaya devam ediyor.





