Hümlü ve Avukat Görüşmeleri Artık Online, Cezaevlerinde Dijital Görüşme Dönemi Başladı
BESNİ GÜNCEL - Adalet hizmetlerinde dijital dönüşüm kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Hükümlü ve tutukluların avukatlarıyla yüz yüze görüşme zorunluluğunu ortadan kaldıran e-Avukat uygulaması hayata geçirildi.
Yeni uygulama sayesinde ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklular, avukatlarıyla güvenli dijital altyapı üzerinden görüntülü görüşme gerçekleştirebilecek. Böylece hem zamandan tasarruf sağlanacak hem de yargı süreçlerinin daha hızlı ilerlemesine katkı sunulacak.
Yetkililer, uygulamanın adalete erişimi kolaylaştıracağını ve teknolojinin sunduğu imkanlarla hizmet kalitesinin artırılacağını vurguladı. Dijital dönüşüm adımlarıyla birlikte yargı sisteminde etkinlik ve verimliliğin daha da güçlenmesi hedefleniyor.
Next



