Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu, burs buluşmalarını her ay gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Bu ay 4. Burs buluşmamızı gerçekleştirdik. Zaman zaman da bursiyer öğrencilerimizle bir araya gelip, hasbihal yapıyoruz. Adıyaman’dan 300 kadar öğrenciye burs veriyoruz. İstanbul ile birlikte toplamda 900 öğrenci Adıyamanlılar Vakfı’nın burslarından faydalanıyor. Bu öğrencilerimiz tamamı da yine Adıyamanlıdır. Şuana kadar da 10 bin öğrenciyi mezun ettik. Amacımız bu sayıyı her yıl arttırarak ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerimize burs teminidir. Vakfımız bünyesinde üniversiteli öğrencilerimize yönelik çok sayıda etkinlik ve programlarda yapılmaktadır. İngilizce, Arapça gibi talep geldiği takdirde istenilen lisanda yabancı dil kursları verilmeye devam edilecektir. Vakfımız tarafından organize edilen panel, seminer, konferans ve sempozyumlarla öğrencilerimizin de katılımı sağlanmış ve kendilerini geliştirme anlamında önemli kazanımlar elde edilmiştir" dedi.

“GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞE EMİN ADIMLARLA GİDEMEZ”

geçmişini bilmeyen geleceğe emin adımlarla gidemez diyen Akıncıoğlu, “ Zaman zaman bu tür buluşmaları sağlıyor ve öğrencilerin yanında olduğumuzu hissettiriyoruz. Adıyaman şartlarında topladığımız burslarımızın sayısını arttırmak için önceki yıllardan daha fazla mesai harcayarak büyük çaba içerisine girdik. Adıyaman’da ekonomik anlamda çok büyük işletmelerin olmaması burs bulma noktasında bizleri sıkıntıya soksa bile bu vakıf hizmetini layıkıyla yerine getirmek için yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber büyük çaba sarf etmekteyiz. Bugün yönetim kurulu üyelerimizle beraber siz değerli öğrenci bursiyerlerimizle bir buluşma gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Öte yandan 4. Burs buluşmasında Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Seydi Vakkas Toprak, bursiyer öğrencilere 28 Şubat ve Abdulhamit’i anlattı.

Toprak, 28 Şubat’ın üzerinden 19 yıl geçtiğini belirterek, “ 28 Şubat Posta Modern Darbesinde bir çok kişi gibi bende etkilenen isimlerdendim. Topluma karşı yapılmış bir hareketti.  Bu sadece Türkiye ile ilgili değil, Ortadoğu ve Avrupa’yı da etkilemiştir. Türkiye zaman zaman darbeler yönetilmiş ve demokrasiden bahsedilmez hal almıştır. Ama günümüze baktığımızda çok daha başarılı işlerden bahsedebiliriz. Demokrasiden bahsedebiliriz. “dedi.

2. Abdulhamit Han’ın da türlü oyunlara maruz kaldığını söyleyen Toprak, “ kanun, adalet, dürüstlük herkese lazım. Suç işlemeden yargılamak da olmaz. Darbeciler bunları dikkate almıyor. Dünya’yı ben yarattım diyorlar. 2. Abdulhamit’de türlü oyunlara geldi. Meşrutiyet’i ilan ettirmek istediler, direndi. Onların oyunlarına gelmedi. Bu tür oyunların başında Batı geliyordu. Batılılar tıpkı diğer ülkeler gibi Osmanlı’yı da sömürge haline getirmek istediler. Ama onların da korktukları İslam Birliği vardı. Abdulhamit Han diğer ülkelerde bulunan Müslümanlarla İslam Birliği ile manevi bağını yükselterek gönül birliği oluşturmak amacındaydı. Batı’da bunu korkuyla karşılamış ve Osmanlı ile olan ilişkilerini iyi tutmuşlardır. “ifadelerini kullandı.