BESNİ GÜNCEL - Besni Gülşah Boy Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Merkezim Her Yerde" projesi kapsamında Tetirli Köyü İlkokulu'nda düzenlediği etkinliklerle çocukların yüzünü güldürdü.

Köylerde yaşayan ve gençlik merkezi faaliyetlerine ulaşma imkânı kısıtlı olan çocuklarla buluşmayı amaçlayan etkinlikte, üniversiteli gönüllü gençler ve gençlik merkezi personeli gün boyunca öğrencilerle bir araya geldi.

Tetirli Köyü İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen programda çocuklar; geleneksel çocuk oyunları, ok atma, dart, yüz boyama ve halat çekme gibi birbirinden renkli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Gün boyunca devam eden oyunlar ve yarışmalar sayesinde öğrenciler hem eğlendi hem de sosyal etkinliklere katılma fırsatı buldu.

Programın en renkli anlarından biri ise etkinlik sonunda çekilen halaylar oldu. Çocuklar ve gönüllü gençler birlikte halay çekerek köyde adeta bayram havası oluşturdu.

Etkinlik kapsamında Besni Gülşah Boy Gençlik Merkezi tarafından öğrencilere uçurtmalar hediye edildi. Ayrıca ÖSYM sınavlarından geri dönüşüm amacıyla toplanan kalemler de çocuklara ulaştırılarak eğitimlerine küçük de olsa katkı sağlandı.

Besni Gülşah Boy Gençlik Merkezi yetkilileri, merkezin sadece ilçe merkezindeki gençlere değil, köylerde yaşayan çocuklara da ulaşmayı hedeflediğini belirterek, "Merkezim Her Yerde" projesiyle gençlik merkezinin enerjisini ve imkânlarını çocukların ayağına götürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Yetkililer, Besni'nin en ücra noktalarındaki çocuklara ulaşarak onların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımını artırmayı amaçladıklarını vurgularken, "Dokunulmadık genç yürek, gidilmedik köy bırakmamak için çalışmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.

Çocukların neşesi ve mutluluğunun etkinliğin en büyük kazanımı olduğunu belirten gönüllüler, benzer programların önümüzdeki dönemde farklı köylerde de sürdürüleceğini kaydetti.
#BesniGuncel #Besni #ÇocukEtkinliği
Next



