BESNİ GÜNCEL - Besni Bilim ve Sanat Merkezi tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Proje stantlarını tek tek gezen Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan ile Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Besni’de Tübi̇tak Bilim Fuarına Yoğun İlgi2

Özellikle teknoloji ve üretim odaklı projelerin dikkat çektiği fuarda öğrenciler; teknoloji, çevre, enerji, sağlık ve eğitim alanlarında hazırladıkları projeleri sergiledi.

“GENÇLERİMİZİN ÜRETKENLİĞİ GURUR VERİYOR”

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, gençlerin bilimsel çalışmalara yönelmesinin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Besni’de Tübi̇tak Bilim Fuarına Yoğun İlgi4

Reşit Alkan yaptığı açıklamada, “Merak eden, araştıran, üreten ve bilimle geleceği inşa eden gençlerimizin ortaya koyduğu projeler bizleri gururlandırdı. Gençlerimizin bilimle iç içe yetişmesi ve üretime yönelmesi ülkemiz adına büyük umut kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı vizyonunda bilim ve teknoloji alanında yetişen genç nesillerin önemine dikkat çeken Reşit Alkan, öğrencilerin çalışmalarının gelecek adına umut verdiğini söyledi.

Adıyaman'da Vefat Edenler 19.07.2026
Adıyaman'da Vefat Edenler 19.07.2026
İçeriği Görüntüle

ÖĞRENCİLERE VE ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Besni’de Tübi̇tak Bilim Fuarına Yoğun İlgi1

Fuarın hazırlanmasında emeği geçen okul yönetimi, öğretmenler, proje sorumluları ve öğrencilere teşekkür eden Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ile Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, gençlerin bilimsel çalışmalara teşvik edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Merak Et, Keşfet, Bilimle İnşa Et” anlayışıyla düzenlenen etkinlik, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Muhabir: HATİCE ÇOBAN