BESNİ GÜNCEL - Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çınarlara Vefa Projesi” kapsamında, Ramazan ayı boyunca yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlara yönelik ziyaretler gerçekleştirildi.

Proje çerçevesinde yapılan ziyaretlerde yaşlı bireylere psikososyal destek sunulurken, onların yalnız olmadıkları hissettirilerek toplumsal dayanışmanın ve sosyal bağların güçlendirilmesi amaçlandı.

Besni’de Ramazan Ayında 200 Yaşlı Ziyaret Edildi2

Besni Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürü Mustafa Orhan, Türkiye’de ilk defa ve tek program olarak uygulanan proje hakkında bilgi vererek, Ramazan ayı süresince ilçede yaşayan 300 yalnız yaşayan yaşlıdan yaklaşık 200’ünün ziyaret edildiğini belirtti. Orhan, bu kapsamda 100 yaşlı vatandaşa bayramlık hediyeler verildiğini ifade etti.

Besni’de Ramazan Ayında 200 Yaşlı Ziyaret Edildi1

Bayram süresince devam edlecek xiyaretler kapsamında ayrıca hayırsever iş insanı Ali Erdemoğlu tarafından temin edilen 100 adet kolonya ve bayramlık şekerler de yaşlı vatandaşlara ulaştırıldı.

Ziyaret ettikleri vatandaşların hal ve hatırlarını sorarak bayramlarını kutlayan ekipler tarafından hediye dsğıtımını da sürdürüleceği açıklandı.

Besni’de Ramazan Ayında 200 Yaşlı Ziyaret Edildi3

Altınşehir Anadolu Lisesi'nden İl Müdürü Tosun'a ziyaret
Altınşehir Anadolu Lisesi'nden İl Müdürü Tosun'a ziyaret
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, yaşlı bireylerin bilgi, birikim ve hayat tecrübelerinin toplum için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak her zaman yaşlı vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Muhabir: Mehmet Emin Danış