BESNİ – Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, 6 Şubat 2023 depremlerinde yakınlarını kaybeden aileleri evlerinde ziyaret ederek acılarını paylaştı.
Kaymakamlık koordinasyonunda gerçekleştirilen ziyaretlere, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.
Ziyaretlerde ailelerle yakından ilgilenen Kaymakam Aslan, devletin tüm kurumlarıyla depremzede vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak, ihtiyaç ve talepleri birebir dinledi. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan bireyler için ilgili birimlere yönlendirmeler yapıldı.
Kaymakam Aslan, yaptığı değerlendirmede, 6 Şubat depremlerinin sadece fiziki yıkıma değil, derin insani acılara da yol açtığını belirterek, “Bu büyük felakette kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerimize sabır diliyoruz. Devlet olarak ilk günden bu yana sahadayız ve vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya kararlıyız,” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, ziyaretlerin belirli aralıklarla sürdürüleceğini, sosyal destek çalışmalarının kapsamının genişletileceğini ve depremde yakınlarını kaybeden ailelere yönelik psikososyal destek hizmetlerinin devam edeceğini bildirdi.












