Bakan Kurum'dan Adıyaman Paylaşımı
Bakan Kurum'dan Adıyaman Paylaşımı
İçeriği Görüntüle

BESNİ GÜNCEL – 2. Uluslararası Gastronomi ve Aşçılık Yarışması’nın ikincisi Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman’dan 16 okulun katıldığı organizasyonda Besni Servi Erdemoğlu Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gümüş madalya elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Yarışmada öğrenciler, geleneksel Türk mutfağı lezzetlerini modern sunum teknikleriyle birleştirerek jüri karşısına çıktı. Başlangıç, ana yemek ve tatlı kategorilerinde hünerlerini sergileyen ekip; ana yemek olarak Ali Nazik, yanında Çiğköfte ve Şıllık Tatlısı ile yarışmaya katıldı.

Besni Servi Erdemoğlu Kız Mtal’den Gastronomide Gümüş Madalya-1Özgün sunum, lezzet ve ekip çalışmasıyla dikkat çeken öğrenciler gümüş madalyanın sahibi oldu. Okul yönetimi yaptığı açıklamada, prestijli organizasyonda öğrenci ve öğretmenlerin gastronomi alanındaki bilgi ve becerilerini başarıyla ortaya koyduğunu belirtti.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada, "Birbirinden değerli okulun katılım sağladığı bu prestijli organizasyonda okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrenci ve öğretmenlerimiz gastronomi alanındaki bilgi ve becerilerini başarıyla ortaya koydu" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Habibe Uçar