BESNİ GÜNCEL - Besni İlçe Müftülüğüne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi tarafından okullarda gerçekleştirilen “Okul Buluşmaları” programı Kızılin ve Sarıyaprak köylerinde devam etti.

Besni Müftülüğünün Okul Buluşmaları Devam Ediyor1

Program kapsamında Kızılin Köyü Ortaokulu öğrencilerine Muhammed Oğuzcan, Sarıyaprak Köyü Çok Programlı Lisesi öğrencilerine Muhammed Said Gümüş ve Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ise Haydar Özalp tarafından “Hayatın İçinde Cami, Caminin İçinde Hayat” konulu sunum gerçekleştirildi.

CAMİ VE TOPLUMSAL HAYAT VURGUSU

Besni Müftülüğünün Okul Buluşmaları Devam Ediyor

Etkinliklerde caminin yalnızca ibadet edilen bir mekân olmadığı; aynı zamanda gençlerin hayatına yön veren, değerler eğitiminin merkezinde yer alan ve toplumsal birlikteliği güçlendiren önemli bir kurum olduğu vurgulandı.

Din görevlileri tarafından yapılan sunumlarda camilerin tarih boyunca eğitim, dayanışma ve sosyal hayatın önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekildi. Öğrencilerle yapılan sohbetlerde caminin gençlerin hayatındaki yeri ve toplumsal dayanışmaya katkısı üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Besni Müftülüğünün Okul Buluşmaları Devam Ediyor2

Besni İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada programlara öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Adıyaman’da PACE Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
Adıyaman’da PACE Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
İçeriği Görüntüle

“Öğrencilerimizin ilgi ve katılımı programlara ayrı bir anlam kattı. Okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve bizleri dikkatle dinleyen sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.”

Diyanet Gençlik Merkezi tarafından yürütülen Okul Buluşmaları programının ilçedeki farklı okullarda da devam edeceği öğrenildi.

Muhabir: Mehmet Emin Danış