BESNİ GÜNCEL - Geçtiğimiz günlerde Besni’de öğrenim gören Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden 103 tanesinin topluca zehirlenmesi olayıyla gündeme gelen Adıyaman’ın Besni ilçesinde benzer olayların yeniden yaşanması ihtimaline karşın “Toplu Zehirlenme Olaylarına Müdahale” tatbikatı yapıldı.

Besni Devlet Hastanesi yemekhanesinde gerçekleştirilen tatbikatın sabah seansında Hastane Sivil Savunma Amiri Vakkas Öztürk tarafından ön bilgilendirme sunumundan sonra Sivil Savunma Sorumlusu Sami Avçin tarafından yönetilen temsili toplu zehirlenme vakasının teorik çalışması yapıldı.

Besni Devlet Hastanesi’nde Toplu Zehirlenme Tatbikatı2

Adıyaman'da öğrencilere savunma sanayisi ve TOGG tanıtıldı
Adıyaman'da öğrencilere savunma sanayisi ve TOGG tanıtıldı
İçeriği Görüntüle

Hastanede görevli sağlık çalışanlarının yanı sıra AFAD, UMKE ve benzeri kurum ve kuruluşların görevlileri tarafından temsili senaryonun teorik çalışması yapıldı. Soru ve cevapla devam eden tatbikatın öğleden sonraki seansında ise uygulamalı senaryo çalışması yapılacak.

Besni Devlet Hastanesi’nde Toplu Zehirlenme Tatbikatı1

Hastane Sivil Savunma Amiri Vakkas Öztürk, geçtiğimiz günlerde Besni’de yaşanan toplu zehirlenme olayının bir daha tekrarlanmaması temennisiyle yaptığı konuşmada olası bir toplu zehirlenmeden etkilenen vatandaşlara en hızlı ve doğru müdahale edilmesi için bu tatbikatların devam edeceği açıklandı.

Besni Devlet Hastanesi’nde Toplu Zehirlenme Tatbikatı3

Sivil Savunma Sorumlusu Sami Avçin ise; “Temennimiz gerçek hayatta bu tarz olaylarla karşılaşmamaktır. Ama maalesef bu olaylar zaman zaman gerçekleşmekte ve bizler de hastane olarak bu durumlara karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Bunun için bu tatbikatları yaparak Hastanemiz Hastane Afet Planı’nı aktive ederek bu tarz olaylarda hastanemizin hızlı ve kaliteli bir hizmet sunmasını amaçlamaktayız. Hastane olarak deprem ve yangınlar tatbikatlarımızın temel konusu olmaya devam edecektir. Fakat son zamanlarda ulusal basında sıklıkla yer alan toplu yemek zehirlenmelerinden dolayı bizler de bugün ki tatbikatımızın konusunu toplu yemek zehirlenmesi olarak belirledik.” diye konuştu.

Besni Devlet Hastanesi’nde Toplu Zehirlenme Tatbikatı4

Muhabir: Mehmet Emin Danış