Başkanlık makamında misafirlerini ağırlayan Başkan Büyükaslan, eğer bir yerde fikir ve inanç hürriyeti olması gerekiyorsa, basının da olmasının elzem olduğunu vurguladı ve basının gerçek manada özgür olması gerektiğini söyledi. Barış sürecinin konuşulduğu bu dönemde, Adıyaman’da bu anlamlı panelin gerçekleştirilmesini çok önemli bulduğunu hatırlatan Büyükaslan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederken, ziyaretten dolayı Genel Başkan Sertel’e ve Gazeteci Zileli’ye şükranlarını ifade etti.
Ayrıca TGF Genel Başkanı Sertel’in yeğeni Özgen Fırat’ın geçtiğimiz yıl Haziran ayında Gölbaşı’nda elim bir trafik kazası geçirdiğini belirterek, bundan dolayı başsağlığı diledi ve rahmetli Fırat’ın adı Adıyaman Hürriyet İlköğretim Okulu’nda yapılacak olan kütüphaneye verileceğini kaydetti.
Ziyaret esnasında duygularını paylaşan Gazeteci-Yazar Ümit Zileli, Başkan Büyükaslan’ın yoğun iş ortamına rağmen kendilerini kabul ettiklerini ifade ederek, nazik karşılamasından dolayı teşekkür etti ve Adıyaman’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
TGF Genel Başkanı Attilla Sertel de Adıyaman’da çok önemli dostları olduğunu ve Başkan Büyükaslan’ın da bunlardan birisi olduğunu kaydederek; konuşmasını şöyle sürdürdü: “Adıyaman’da yaşayan insanlar asla teröre bulaşmamış. Aynı bayrak altında, aynı millet olmanın kıvancıyla birbirini sevmiş saymış. Anne-baba ve inanç ne olursa olsun birbirleriyle kaynaşmış ve Türkiye’ye örnek olmuş bir kültürün evlatlarıdır. Bu açıdan Adıyaman’ın Türkiye’ye örnek olmasını isterim.”