Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, borç para ve yardımlara ilişkin Genel Kurul Kararı’nda değişikliğe gitti. 13 Şubat 2026 tarihli ve 221 sayılı kararla birlikte gazetecilere yönelik mali destek kalemlerinde artış yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 542 Personel Alacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 542 Personel Alacak
İçeriği Görüntüle

Alınan karara göre, 21 Şubat 2024 tarihli Genel Kurul Kararı’nın 11’inci maddesinde yer alan 12 bin TL olan borç para tutarı 18 bin TL’ye, 15 bin TL olan üst limit ise 22 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Aynı düzenlemenin 20’nci maddesinde belirtilen 6 bin TL’lik yardım 9 bin TL’ye yükseltilirken, 21’inci maddedeki 9 bin TL’lik destek tutarı da 13 bin 500 TL olarak güncellendi.

Yapılan düzenlemelerle birlikte, kurum personeli ve hak sahiplerine yönelik ekonomik desteklerin güncel koşullara uyarlanması amaçlandı.

Genel Kurul Kararı, Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihi takip eden ay başından itibaren yürürlüğe girecek. Kararın uygulanmasından Basın İlan Kurumu Genel Müdürü sorumlu olacak.

Muhabir: Habibe Uçar