BESNİ GÜNCEL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 36'ncı NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında, yapımı devam eden Ay Yıldız Müşterek Karargâhı ilk kez NATO Savunma Bakanlarının ziyaretine açıldı.
Yeni karargâhın Yıldız bölümünde düzenlenen resepsiyonda Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, konuk bakanları askerî bando eşliğinde kapıda karşıladı. Programda aile fotoğrafı niteliğinde hatıra fotoğrafı çekilirken, Bakan Güler karargâhın özellikleri ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Karargâhın, Türk bayrağındaki hilal ve yıldızdan ilham alınarak tasarlandığını belirten Güler, yerleşkenin Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıklarını tek çatı altında buluşturacağını ifade etti.
Yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan Ay Yıldız Müşterek Karargâhı'nın dünyanın sayılı büyüklükteki askerî karargâhlarından biri olacağını vurgulayan Güler, bu sayede müşterek harekât kabiliyetinin artırılmasının, bürokratik süreçlerin hızlandırılmasının ve operasyonel verimliliğin en üst seviyeye çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.
Karargâhın güvenliğinin, "Çelik Kubbe" stratejisi kapsamında en üst düzey hava ve kara savunma sistemleri ile modern güvenlik teknolojileri kullanılarak sağlanacağını ifade eden Güler, tesisin kriz ve savaş senaryolarında kesintisiz iletişim ile sevk ve idare imkânı sunacak akıllı ve sürdürülebilir bina teknolojileriyle donatıldığını belirtti.
Bakan Güler, Ay Yıldız Müşterek Karargâhı'nın yalnızca modern bir askerî üs değil, aynı zamanda Türkiye'nin savunma ve güvenlik alanındaki kararlılığını simgeleyen önemli bir yapı olacağını ifade ederek, burada gerçekleştirilecek çalışmaların hem Türkiye'nin hem de NATO İttifakı'nın güvenliğine katkı sağlayacağını dile getirdi.
#AyYıldızKarargâhı #NATO #YaşarGüler #MilliSavunmaBakanlığı #RecepTayyipErdoğan #ÇelikKubbe #Savunma
Next



