BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, yeniden başkanlığa seçilmesinin ardından yeni yönetimiyle Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmelerde Adıyaman’ın ekonomik potansiyeli, üretim kapasitesinin geliştirilmesi, istihdamın artırılması ve yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler ele alındı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket ve beraberindeki heyet, Ankara programı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ve Adıyaman milletvekilleriyle bir araya geldi.

ATSO’NUN İLK ZİYARETİ TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA

ATSO heyeti, 3 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen organ seçimlerinin ardından ilk ziyaretini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yaptı.

Ziyarete ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Genel Sekreter Ahmet Çakır katıldı. Görüşmede, ATSO’nun yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verildi.

Başkan Mehmet Torunoğlu, seçim sürecini başarıyla tamamladıklarını belirterek yeni dönemde de TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte çalışmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Torunoğlu, 18 meslek komitesinin tamamında destekledikleri listeyle üyelerin güvenini kazandıklarını belirterek, Hisarcıklıoğlu’nun gençlere ve kadın girişimcilere verdiği önemin kendileri açısından değerli olduğunu vurguladı. Torunoğlu, yeni dönemde de TOBB ile iş birliğini sürdürmek istediklerini kaydetti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise ATSO heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek yeniden göreve seçilen Mehmet Torunoğlu, Abdulgani Bereket ve beraberindeki yönetim ile meclis üyelerini tebrik etti. Hisarcıklıoğlu, Adıyaman’ın ekonomik ve sosyal gelişimi için yürütülen çalışmaların yeni dönemde de devam edeceğine inandığını belirtti.

Atso Heyeti Ankara’da Ekonomi Ve İstihdamı Görüştü (2)

BAKAN YARDIMCISI AHMET AYDIN İLE ÜRETİM VE İSTİHDAM GÖRÜŞMESİ

ATSO heyetinin Ankara’daki bir diğer ziyareti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’a gerçekleştirildi.

Bakanlıkta yapılan görüşmede Adıyaman’ın ekonomik potansiyeli, üretim kapasitesinin geliştirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve iş dünyasının beklentileri değerlendirildi.

Kentin kalkınma hedeflerinin ele alındığı görüşmede, ekonomik ve sosyal gelişimin güçlendirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin ve ortak akıl doğrultusunda hareket etmenin önemi vurgulandı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Adıyaman’da üretimin ve istihdamın artırılması, kentin her alanda güçlenmesi için ortak çalışmaların sürdürüleceğini ifade ederek ATSO heyetine ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu da nazik kabulleri dolayısıyla Aydın’a teşekkürlerini iletti.

Atso Heyeti Ankara’da Ekonomi Ve İstihdamı Görüştü (3)

MİLLETVEKİLLERİYLE YENİ DÖNEM PROJELERİ ELE ALINDI

ATSO yönetimi, Ankara programı kapsamında Adıyaman milletvekilleri Doç. Dr. İshak Şan, Av. Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan ile de görüştü.

HSK, 2026 Ağustos Dönemi Terfi Kararlarını Tamamladı
HSK, 2026 Ağustos Dönemi Terfi Kararlarını Tamamladı
İçeriği Görüntüle

Görüşmelerde ATSO’nun yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi paylaşılırken Adıyaman’ın ekonomik gelişimi ve iş dünyasının beklentileri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Milletvekilleri, yeniden göreve seçilen ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu ve meclis üyelerini tebrik ederek yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi.

ATSO Başkanı Torunoğlu, Ankara ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmede, yeni dönemde gerçekleştirecekleri projeleri milletvekilleriyle paylaştıklarını belirtti. İstişareye ve iş birliğine önem verdiklerini ifade eden Torunoğlu, milletvekillerine misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Atso Heyeti Ankara’da Ekonomi Ve İstihdamı Görüştü (1)-1

HEDEF, ADIYAMAN’IN EKONOMİK GELİŞİMİNE KATKI SUNMAK

ATSO yönetiminin Ankara temasları; Adıyaman’da üretim ve istihdamın artırılması, iş dünyasının beklentilerinin ilgili kurumlara aktarılması ve yeni dönem projelerinin hayata geçirilmesi açısından önem taşıdı.

Gerçekleştirilen görüşmelerde, kentin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların kurumlar arası iş birliği ve ortak akıl çerçevesinde sürdürülmesi mesajı öne çıktı.

#Adıyaman #ATSO #MehmetTorunoğlu #AbdulganiBereket #TOBB #AhmetAydın #İstihdam #Üretim #Ekonomi #BesniGüncel

Kaynak: HABER MERKEZİ