Yenikent'te bulunan kontrolsüz kavşakta yaşanan kaza sonrası vatandaşlar kavşağın düzenlenmemesine sert tepki gösterdi

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep istikametinden Besni merkeze gelmekte olan Hüseyin Baydemir sevk ve idaresindeki 27 PT 489 plakalı otomobil, Besni ilçe merkezinden gelerek kontrolsüz kartal kavşağından sola dönmek isteyen Şükrü Erdoğan sevk ve idaresindeki 07 FSD 51 plakalı kamyon ile çarpıştı.

Kazada otomobil sürücü Hüseyin Baydemir ile otomobil içerisinde bulunan Yasemin Baydemir, Nejla Baydemir, Asya Baydemir, Hatice Canpolat ve Derya Ata yaralanarak olay yerine gelen ambulanslarla Besni Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaza yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmakta zorlandı.

İlçe Jandarma Komutanlığından Kartal Kavşağına kadar yeniden yapılan yolda kavşakta önlem alınmamasına vatandaşlar sert tepki gösterdi.

Kontrolsüz kavşakta 2 günde bir kaza olduğunu söyleyen vatandaşlar, kavşakta ışık ve yaya geçidinin olmadığını belirterek, yetkililerin bir an önce trafik kazalarını önleyici tedbir alınmasını istiyor.

Kavşağın yaklaşık 100 metre altında bulunan trafik ışığının orada bir işe yaramadığını, trafik ışıkların kontrolsüz kavşağa konulmasını da söyleyen çevre sakinleri, daha büyük kazaların yaşanmadan yetkilileri bir an önce göreve davet etti.