Dolandırıcılar vatandaşların yaklaşık 210 Bin Tl civarında parasını aynı yöntemle kendi hesaplarına aktardılar. Yaklaşık 300 bin TL’lik dolandırıcılık olayı ise Besni Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu önlendi.

Edinilen bilgiye göre, Kendisini müteahhit, iş adamı vb. olarak tanıtan şahıslar, İnternet üzerinden satışa konulan otomobili satın aldığını söyleyerek, internetten satış ilanının kaldırılmasını sağlıyorlar.

İnternetteki otonun resimlerini ve özelliklerini kopyalayan dolandırıcılar, yakın bölgede bulunan bir oto galeriyi telefon ile arayarak, otomobili değerinin çok altında fiyata satmak için anlaşıyorlar.

Tekrardan araç sahibi ile irtibata geçen dolandırıcılar, aracı ismini verdikleri oto galeriye getirmesini söylüyorlar.

Araç sahibine galericiye ev sattıklarını fakat paranın bir kısmını alamadıklarını söyleyerek şahsa banka hesap numarası veriyorlar. Sözde borçlu galericinin kalan bakiyeyi bu hesaba yatırmasını söylüyorlar.

Aynı yalanı galeri sahibine de söyleyen dolandırıcılar aracı getiren şahıstan sattıkları evden dolayı alacaklı olduklarını söyleyerek, her iki tarafı da aynı yalanla ikna ediyorlar.

Oyunlarının ortaya çıkmaması içinde aracı yanında çalışan elemanına satın alacağını söyleyen dolandırıcılar, çalışanının otoyu alacağı fiyatı bilmediğini ve öğrenmesini istemediğini bu sebeple oto galeriye geldiklerinde galericilere fiyat konusunda bilgi verilmemesi hususunda uyarıyorlar.

Araç sahibine Iban numarası da veren dolandırıcılar, galericinin kendilerine göndereceği paranın da bu şekilde hesaplarına yatırılmasını sağlıyorlar.

Araç sahibi galericiye gittiğinde paranın eft edildiği dekontu gönderen dolandırıcılar, araç sahibinin ikna olmasını sağlıyorlar. Hemen akabinde yapılan eft nin iptalini yaparak parayı geri çekiyorlar. Parayı aldığını düşünen araç sahibi, oto galericiye dolandırıcılara para gönderecekmişsin bu hesap numarasına parayı gönderebilirsin diyor.

İşi sağlama almak isteyen galerici işi yazılı anlaşmaya dökerek yapılan eft nin “EV ALACAĞINA” karşılık yapıldığını belirterek araç sahibi ile karşılıklı tutanak düzenliyor.

Sözleşmenin ardından galerici işadamı sandığı dolandırıcıya anlaştığı rakamı havale ediyor.

Devir işlemleri için notere gittiklerinde araç sahibi banka hesabını kontrol ediyor. Paranın hesapta olmadığını fark ediyor.

Bunun üzerine satıştan vazgeçiyor.

Dolandırıldığını düşünen galerici araç sahibinden şikayetçi oluyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından her iki tarafında dolandırıcılar tarafından aldatıldığı ortaya çıkıyor.

Savcılığa intikal eden olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Olayın ardından bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşları uyaran Emniyet yetkilileri, son günlerde ülke genelinde bu tür dolandırıcılık olaylarının arttığını ve ilçemizde benzer olaylar meydana geldiğini ifade ettiler. Hafta içi yaşanan benzer bir olayda bu yöntemle dolandırılmaya çalışılan bir vatandaşımızın mağduriyet yaşayacak olması İlçe Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince engellenmiştir.

internet üzerinden satışa koyduğunuz otoları satın almak için telefon aracılığı ile sizlerle irtibata geçen tanımadığınız şahısların bu tür söylemlerine itibar etmeyerek, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle irtibata geçilmesi değerli Besni halkına duyurulur.