Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’ten havalanan eğitim uçağı, sabah saatlerinde Besni 4. Etap TOKİ yakınlarına düştü. Büyük bir gürültüyle düşen uçak yere çakıldıktan sonra alev topuna döndü. Yaşanan olay sonrasında bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürürken, kursiyer pilot Mehmet Önal'ın (40) uçak düşmeden önce atladığı öğrenildi.

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer eğitim uçağının düştüğü olay yerinde incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTU 27 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Eğitim uçağının pilotu Mehmet Önal'ın (40) cesedi uçağın enkazından 27 kilometre uzaklıkta parçalanmış halde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Uçuş Eğitim Akademisine ait iki eğitim uçağının biri sabah saat 07.50 civarında düştü. Gaziantep’ten havalanan iki eğitim uçağından biri henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı Besni Çat Mahallesi 4. Etap TOKİ Konutları yakınındaki boş araziye düştü.

Uçağın düştüğünü gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan uçağı söndürdü.

Olay yerinde kaza kırım ekibinin çalışmasının ardından polis ekipleri uçağın enkazının bulunduğu yerde geniş güvenlik önlemi aldı.

SON 6 SAATLİK UÇUŞ

Gaziantep’ten iki eğitim uçağının birlikte hareket ettiği, tek motorlu 4 kişilik uçakta Mehmet Önal’ın (40) olduğu öğrenildi. Kazayı fark eden diğer uçağın Gaziantep’e döndüğü ifade edildi.

Uçak düşmeden önce fırlatma ile uçaktan atlayan pilot Besni'ye bağlı Yukarı Söğütlü Köyü yakınlarına düştü. Uçaktan fırlatılan pilotun cansız bedeni uçak enkazının yaklaşık 27 kilometre uzağında parçalanmış halde bulundu. Kursiyer pilotun cenazesinin bulunduğu tabut Besni jandarma ekipleri tarafından taşındı. Pilotun cenazesinin Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

38 saatlik uçuşunu tamamlamak için uçan kursiyer pilot Mehmet Önal’ın (40) kursunu tamamlamak için son 6 saatlik uçuş eğitimi alması gerektiği öğrenildi. Altı saatlik uçuşun ardından pilot sertifikasını alacak olan Kahramanmaraş Nüfusuna kayıtlı Mehmet Önal’ın düşme anını gören köylü vatandaşlar olayı anlattı.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAY ANINI ANLATTI

Ömer Özhan isimli görgü şahidi olay ile ilgili, “Biz pamuk sulaması yapıyorduk, uçak geçti. Arkasından iki sefer beyaz duman attı. Ondan sonra uçaktan paket halinde bir şey düştüğünü gördüm. Ondan sonra düştü” dedi.

Olayı gören Bülent Yılmaz, “Tanker dolduruyordum ben, yukarıdan nokta şeklinde geliyordu. Aşağı indikçe insan olduğunu fark ettim. Zaten olay 30 saniye sonra bitti. Gittim baktım ki insan. Gidip baktım sonra da jandarmaya haber verdim” dedi.

Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

VALİ KALKANCI’DAN DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Besni ilçesine sabahın erken saatlerinde düşen eğitim uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine ait eğitim uçağının düşmesiyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Sabah saat 08.15 civarında müessif bir olayı öğrenerek güne başlamış olduk. Besni ilçemize uçağın düştüğünü öğrendik. Gaziantep Üniversitesine bağlı bir eğitim uçağı. Staj yapan bir öğrencinin kullandığını biliyoruz. Uçağın çok kusa zamanda enkazına ulaşıldı. Uçak düştüğü yerde yanmıştı zaten. Onu söndürme çalışmaları yapıldı buradan da havalimanımızda bulunan teknik bir ekibi derhal oraya gönderdim uçakta gerekli incelemeleri yapmaları üzerine. Bu arada görgü şahitleri pilotun uçaktan atladığını ifade etmişlerdi, bunun üzerine bizler pilotumuzu aramaya başladık. Pilotumuza da ulaştık ama maalesef hayatını kaybetmişti. Bizim Köseceli Beldemizin yakınlarında bir yerde pilotumuza ulaştık. Tek kişilik, tek motorlu bir uçaktı. Başka herhangi bir yolcu ya da pilot bulunmamaktadır. Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin pilotumuzu kaybettik. Uçağın düşmeden önce pilotun atladığını gören görgü şahitleri var. Ancak aradaki mesafe çok uzun yaklaşık kuş uçuşu 20 kilometre mesafede pilotumuza ulaştık. Tabi bunun anlaşıla bilmesi için uçakta meydana gelen teknik bir arıza mıdır, başka nedenle mi bu kaza meydana gelmiştir, bunu teknik incelemenin ardından kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.