Besni'ye bağlı Kızılhisar köyünde dün akşam saatlerinde toprak evin damının çökmesi sonucu 1 kişi yaralanırken, çok sayıda küçükbaş hayvan enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan küçükbaş hayvanlar AFAD ve Besni İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin özverili ve başarılı çalışmaları sonrası kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Besni'ye bağlı Kızılhisar Köyünde Turan Kaya'ya ait toprak evde çökme meydana geldi. Evin çöktüğü esnada evde olan Turan Kaya, eşi Hatice Kaya ve çocukları Soner ile İsmet Kaya kısa süreli şok geçirdi. Evin çökmesi sonucu Turan Kaya yaralanırken, evin altında ahırda bulunan küçükbaş hayvanlardan 74 tanesi kurtarılırken, çok sayıda küçükbaş hayvan enkaz altında kalarak telef oldu.

Olay yerine gelen Adıyaman AFAD Müdürlüğü, UMKE ekipleri ve Besni İlçe Jandarma Komutanlığı personeli olaya anında müdahale etti.

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın ile birlikte olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Olayın dün akşam 9 sıralarında yaşandığını söyleyen kiracı Turan Kaya; "Akşam saatlerinde ailemle birlikte televizyon seyrediyordum. Ev eski olduğu için oturduğumuz oda birden çöktü. Allah'a çok şükür çocuklarıma ve eşime bir şey olmadı. Ben ise ufak sıyrıklarla atlattım. Evimizin altında ahırda bulunan küçükbaş hayvanlarımdan 74 tanesi kurtarılırken, diğerleri ise enkaz altında kalarak telef oldu. Olaya anında müdahale eden Adıyaman AFAD Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ile ekibine, UMKE ekiplerine, olayı duyarak buraya gelen ve sorunlarımızla birebir ilgilenen Besni Kaymakamı Ahmet Gencer'e, ekipler ile birlikte çalışarak küçükbaş hayvanları kurtarmaya çalışan Besni İlçe Jandarma Komutanlığı personeline çok teşekkür ederim" dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "Kızılhisar Köyümüzde Turan Kaya'ya ait ev bilinmeyen bir nedenden dolayı çöktü. Olayı duyar duymaz olay yerine geldik. Adıyaman AFAD Müdürlüğü ve UMKE ekipleri de olay yerine gelerek enkaz altında kalan küçükbaş hayvanları kurtarmaya çalıştılar. 74 küçükbaş hayvan kurtarıldı. Enkaz altında ise kaç tane hayvanın kaldığını bilmiyoruz. Olayda çok şükür can kaybı yok. Ailemizi geçici olarak köyümüzde öğrenci yetersizliğinden kapanan okulumuza yerleştirdik" dedi.

Aile geçici olarak öğrenci yetersizliğinden kapanan Kızılhisar İlkokulunda yaşamını sürdürecek.