BESNİ – Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ali Özcan, beraberindeki yönetim kurulu adaylarıyla birlikte seçim süreci ve gelecek vizyonunu paylaşmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, şeffaflık ve sahada aktif olmayı esas alan yeni bir yönetim anlayışı vurgulandı.

Ali Özcan, oda yönetiminin esnafın her an ulaşabileceği, sorunlarını doğrudan iletebileceği ve çözüm bulabileceği dinamik ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturulacağını ifade etti.

Somut Projeler Masaya Yatırıldı

Toplantıda, esnafın günlük hayatta karşılaştığı sorunlara yönelik somut çözüm önerileri dikkat çekti. Buna göre; vergi, SGK, kira, personel ve finansman konularında danışmanlık mekanizmalarının kurulması, bankalar ve ilgili kurumlarla yapılacak protokollerle esnafa özel avantajlar sağlanması hedefleniyor.

Genç esnaf ve kadın girişimcilerin desteklenmesi, dijitalleşme konusunda geri kalan işletmelere yönelik eğitim ve rehberlik programlarının hayata geçirilmesi de projeler arasında yer aldı.

Mesleki Eğitim ve Odanın Dönüşümü

Mesleklerin itibarının artırılması, çıraklık ve kalfalık sisteminin yeniden canlandırılması ve gençlerin sanat ve zanaata yönlendirilmesi için oda öncülüğünde çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Oda binasının yalnızca idari işlemlerin yapıldığı bir yer olmaktan çıkarılarak, eğitimlerin, toplantıların ve çözüm arayışlarının merkezi haline getirileceğini söyleyen Özcan,
Bu oda tabelada var olan değil, hayatta karşılığı olan bir oda olacak” ifadelerini kullandı.

Hicabi Zengin, Kongre Öncesi Yönetim Listesini Açıkladı
Hicabi Zengin, Kongre Öncesi Yönetim Listesini Açıkladı
İçeriği Görüntüle

“Söz Veren Değil, Sözünü Tutan Olacağız”

Konuşmasının sonunda kararlılık mesajı veren Ali Özcan,
“Biz bu göreve alışkanlıkları sürdürmek için değil, yanlışları değiştirmek için talibiz. Esnafın yükünü artıran değil, yükünü hafifleten bir yönetim anlayışıyla geliyoruz” dedi.

Toplantı birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona ererken, Özcan ve ekibi önümüzdeki günlerde esnaf ziyaretlerini artırarak sahada birebir temasla çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Muhabir: Habibe Uçar