“Haberin Peşinde Değil, Felaketin Tam Ortasındaydılar”
“Haberin Peşinde Değil, Felaketin Tam Ortasındaydılar”
İçeriği Görüntüle

Adıyaman Anma Panel1

Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla “Yüzyılın Depreminin Üçüncü Yıldönümü Anma ve Panel Programı” gerçekleştirildi.

Programa Osman Varol, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Keleş, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Mustafa Ilcalı, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları rahmet ve hüzünle andı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Ilcalı, depremleri yapı, altyapı ve ulaşım sistemleri açısından değerlendirerek, bilimin ışığında afetlere dirençli şehirler inşa etmenin önemine dikkat çekti.

Programda, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve ortak hafızanın canlı tutulmasının gerekliliği vurgulanırken, Adıyaman’ın yaşadığı büyük acılara rağmen birlik ve kararlılıkla geleceğe yürüdüğü mesajı öne çıktı.

Panel, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.Adıyaman Anma Panel2Adıyaman Anma Panel3

Muhabir: Haber Merkezi