BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Belediyesi, kent genelinde yürütülen üstyapı çalışmalarına ilişkin üç aylık verileri açıkladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan dönemde yaklaşık 94 bin ton sıcak asfalt serimi ve asfalt yama çalışması gerçekleştirildi.
Çalışmaların, altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda kalıcı üstyapı uygulamaları kapsamında yürütüldüğü, altyapı çalışmalarının devam ettiği bölgelerde ise ulaşımın aksamaması amacıyla geçici asfalt yama uygulamalarının yapıldığı belirtildi.
ASFALT ÇALIŞMALARI AYLIK OLARAK ARTTI
Fen İşleri Müdürlüğü verilerine göre Haziran ayında 21 bin 220 ton, Temmuz ayında 34 bin 745 ton, Ağustos ayında ise 37 bin 520 ton sıcak asfalt serimi ve yama çalışması yapıldı.
Böylece üç aylık dönemde gerçekleştirilen asfalt uygulaması yaklaşık 94 bin tona ulaştı. Haziran ayında 21 bin ton seviyesinde olan aylık çalışma miktarı, Ağustos ayında 37 bin 500 tonun üzerine çıktı.
PARKE VE BORDÜR ÇALIŞMALARI DA YAPILDI
Aynı dönemde asfalt çalışmalarının yanı sıra 29 bin 508 metrekare kilitli parke taşı döşendi, 15 bin 600 metre bordür imalatı gerçekleştirildi.
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ana arterler, cadde ve sokakların yanı sıra okul ve park çevreleri ile ulaşım ağına yeni dahil edilen bölgelerde de çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Altyapısı tamamlanan noktalarda yol üstyapısının kalıcı hale getirilmesine yönelik uygulamaların yanı sıra yol ve yaya güvenliğine ilişkin düzenlemelerin de çalışma programına dahil edildiği aktarıldı.
TUTDERE: “KALICI ÜSTYAPIYI OLUŞTURUYORUZ”
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, altyapı yatırımlarıyla eş zamanlı yürütülen üstyapı çalışmalarının kent genelinde devam ettiğini belirtti.
Tutdere, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yaklaşık 94 bin ton sıcak asfalt serimi ve yama çalışması gerçekleştirildiğini, bunun yanında 29 bin 508 metrekare kilitli parke taşı ve 15 bin 600 metre bordür imalatının tamamlandığını ifade etti.
Altyapısı tamamlanan cadde ve sokakların sıcak asfaltla buluşturulduğunu belirten Tutdere, altyapı çalışmalarının devam ettiği bölgelerde ise ulaşımın sürdürülmesi için geçici düzenlemelerin yapıldığını söyledi.
#Adıyaman #AdıyamanBelediyesi #Asfalt #SıcakAsfalt #Üstyapı #AbdurrahmanTutdere #BesniGüncel
Next





