AAdıyaman Valiliği koordinasyonunda, kentin turizm potansiyelinin artırılması ve mevcut sorunlara çözüm yollarının geliştirilmesi amacıyla "Turizm Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Vali Dr. Osman Varol başkanlığında düzenlenen toplantıya, Adıyaman milletvekilleri Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yetkilileri ve ilgili kamu kurum temsilcileri katıldı.

Turizm Stratejileri Gözden Geçirildi

Toplantıda, Adıyaman’ın mevcut turizm durumu değerlendirilirken, stratejik planlamalar ve potansiyelin etkin kullanımı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Sahip olduğu tarihi ören yerleriyle adeta açık hava müzesi konumunda bulunan Adıyaman’da, turizmin canlandırılması için yapılması gerekenler detaylı biçimde ele alındı.

Ahmet Özer’in tutukluluğuna devam kararı
Ahmet Özer’in tutukluluğuna devam kararı
İçeriği Görüntüle

Vali Varol: “Adıyaman hak ettiği yere ulaşmalı”

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Vali Dr. Osman Varol’un, Adıyaman’ın kültürel ve tarihi zenginliklerinin altını çizdiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Katılım Geniş Oldu

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın temsilcilerinin yanı sıra Adıyaman’daki çeşitli kamu kurumlarının turizmden sorumlu yetkilileri yer aldı. Katılımcılar, ilin marka değerini artıracak projeler, tanıtım faaliyetleri, konaklama ve ulaşım altyapılarının güçlendirilmesi gibi başlıklar üzerinde ortak bir çalışma zemini oluşturulması gerektiğinde birleşti.

Kaynak : PHA

Kaynak: RSS