Saadet Partili Kılınç: Besni'nin Tarihi Mirası Yok Oluyor
Saadet Partili Kılınç: Besni'nin Tarihi Mirası Yok Oluyor
İçeriği Görüntüle

BESNİ GÜNCEL - Adıyaman’da Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından ilçe sağlık müdürlükleri, sağlıklı hayat merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde görev yapan hekim ve sağlık personeline yönelik Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi düzenlendi.

13-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime 16 hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Üç gün süren eğitim boyunca katılımcılara interaktif yöntemlerle birinci basamak sağlık hizmetlerine ilişkin güncel uygulamalar aktarıldı.

Eğitim programında; Bakanlığın misyon ve stratejilerinden bulaşıcı hastalıklarla mücadeleye, aşı uygulamalarından kadın ve çocuk sağlığına, kronik hastalıklardan ruh sağlığı hizmetlerine kadar birçok başlık ele alındı. Ayrıca sağlıklı beslenme, bağımlılıkla mücadele, çevre ve çalışan sağlığı ile dezavantajlı gruplara yönelik hizmetler de kapsamlı şekilde işlendi.

Sunumlar, Halk Sağlığı Başkanı Dr. H. Mustafa Kutlu başta olmak üzere alanında uzman hekimler, şube müdürleri ve sağlık profesyonelleri tarafından gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, eğitimin sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracağını belirterek, interaktif yöntemlerle yürütülen bu tür programların sahadaki uygulamalara önemli katkı sağladığını ifade etti.

Muhabir: HABİBE UÇAR