BESNİ GÜNCEL - Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte çevre bilincini artırmak ve sıfır atık çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla "Kitaplar Çöpe Değil, Geleceğe!" kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında öğrencilerden kullanım süresi dolan ders kitapları ve defterlerini okullarına teslim etmeleri istendi.

KİTAPLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

Yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının ve kullanılmış defterlerin çöpe atılmaması gerektiği vurgulanarak, geri dönüşüm yoluyla yeniden ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çekildi.

ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI YAPILDI

Kampanya kapsamında öğrencilerden, kullanım süresi dolan ders kitaplarını ve defterlerini okullarına getirmeleri, atık kâğıtları ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandırmaları istendi. Böylece hem çevrenin korunması hem de doğal kaynakların daha verimli kullanılması hedefleniyor.

"BUGÜNÜN KİTABI, YARININ ORMANI OLSUN"

Kamyonet kasasındaki gençler can güvenliğini tehlikeye attı
Kamyonet kasasındaki gençler can güvenliğini tehlikeye attı
İçeriği Görüntüle

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Bugünün kitabı, yarının ormanı olsun" sloganıyla tüm öğrenci ve velileri kampanyaya destek vermeye davet etti. Açıklamada, sıfır atık anlayışıyla hareket edilmesinin temiz ve sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşıdığı ifade edildi.

#Adıyaman #İlMilliEğitimMüdürlüğü #KitaplarÇöpeDeğilGeleceğe #GeriDönüşüm #SıfırAtık #Çevre #Eğitim #BesniGüncel

Muhabir: HABİBE UÇAR