BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Belediyesi tarafından Kahta karayolu üzerinde yapımı tamamlanan hayvan pazarı, 9 Haziran Salı günü itibarıyla hizmet vermeye başlayacak. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan alım-satımına uygun şekilde düzenlenen pazarın her hafta salı günü açık olacağı bildirildi.

Adıyaman'da Hayvan Pazarı Hizmete Açılıyor

Kentte hayvancılıkla uğraşan üreticilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve alım-satım işlemlerini daha kontrollü hale getirmek amacıyla hayata geçirilen pazar, belediyeye ait kesimhane tesisi içerisinde kuruldu. Tesiste büyükbaş hayvanlar için 700, küçükbaş hayvanlar için ise bin 500 hayvan kapasitesi bulunuyor.

Her hafta salı günü kurulacak pazarda hayvan girişleri sabah erken saatlerde alınacak. Alım-satım işlemlerinin ise öğle saatlerine kadar tamamlanması planlanıyor. Uygulamayla üreticilerin ve alıcıların işlemlerini daha hızlı, kontrollü ve verimli şekilde gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Adıyaman'da Hayvan Pazarı Hizmete Açılıyor1-1Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, belediye olarak üreticilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda somut adımlar atmaya devam ettiklerini belirterek, yeni hayvan pazarının hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara daha elverişli şartlarda ticaret yapma imkanı sunacağını söyledi.

Adıyamanlı Sanatçılar Yarın TRT1’e Konuk Olacak
Adıyamanlı Sanatçılar Yarın TRT1’e Konuk Olacak
İçeriği Görüntüle

Tutdere, üretimin ve emeğin yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, hayvan pazarının Adıyaman'a, üreticilere ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi ve tüm yetiştiricileri pazara davet etti.

#BesniGuncel #HayvanPazarı #Adıyaman

Muhabir: HATİCE ÇOBAN