Adıyaman’da Eski Samsat Caddesi’nin Altyapısı Yenileniyor
BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Belediyesi, kent genelindeki altyapı yenileme çalışmaları kapsamında Eski Samsat Caddesi’nde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniliyor. ASKİM ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kullanım ömrünü tamamlayan kanalizasyon hatları değiştirilirken, bölgede daha önce bulunmayan yağmur suyu hatları da yapılıyor.
Adıyaman Belediyesi'nin altyapı yatırımlarında kanalizasyon ve yağmur suyu sistemlerinin yenilenmesine yönelik çalışmalar farklı bölgelerde de devam ediyor. Belediye tarafından yapılan açıklamalarda, depremden zarar gören ve eskiyen altyapının daha dayanıklı sistemlerle değiştirilmesinin hedeflendiği belirtiliyor.
İMAMAĞA VE BAHÇECİK’TE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekipleri, Eski Samsat Caddesi'nin yanı sıra İmamağa ve Bahçecik mahallelerinde de altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Çalışmalarla birlikte kanalizasyon sisteminin yenilenmesi ve yağışlarda oluşabilecek su birikintilerinin daha etkin şekilde yönetilmesi amaçlanıyor.
“ŞEHRİMİZİN DAMARLARINI DEĞİŞTİRİYORUZ”
Çalışmaları sahada inceleyen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, mevcut altyapı hizmetleri devam ederken yeni sistemin kurulmasının önemli zorluklar oluşturduğunu söyledi.
Tutdere, Eski Samsat Caddesi ana güzergâhında kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilendiğini, daha önce bulunmayan yağmur suyu hatlarının da inşa edildiğini belirtti.
Çalışmaların İmamağa ve Bahçecik mahallelerinde de sürdüğünü ifade eden Tutdere, yaşamın devam ettiği kentte eski sistem korunurken yeni altyapının kurulmasının ekipler açısından zorlayıcı olduğunu kaydetti.
ESKİ HATLAR ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR
Başkan Tutdere, altyapı çalışmaları sırasında zaman zaman planlı su kesintilerinin yapılabildiğini belirterek, eski hatlara ilişkin koordinat ve haritaların bulunmamasının çalışmaları güçleştirdiğini ifade etti.
Yeni hatların yapımı sırasında daha önce döşenmiş içme suyu hatlarıyla karşılaşılabildiğini belirten Tutdere, meydana gelebilen arızalara ekiplerin hızlı şekilde müdahale ettiğini söyledi.
Tutdere, vatandaşlardan çalışmalar süresince gösterdikleri anlayış ve destek için teşekkür ederek, altyapının yer altı ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte daha güvenli ve depreme dirençli hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtti.
“ŞEHRİMİZİN ALTINDA YENİ BİR ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ”
Adıyaman'ın geleceği açısından altyapı çalışmalarının önemine dikkat çeken Tutdere, “Şehrimizin altında yeni bir şehir inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yenilenen kanalizasyon sistemleri ve yeni yağmur suyu hatlarıyla kentin afetlere karşı daha dirençli bir altyapıya kavuşturulmasının amaçlandığını belirten Tutdere, yapılan çalışmaları şehrin altyapısının yenilenmesinde önemli bir aşama olarak değerlendirdi.
SÜRÜCÜLERE VE VATANDAŞLARA UYARI
Çalışmaların devam ettiği güzergâhlarda iş ve trafik güvenliğine dikkat çekildi.
Okulların açılmasıyla birlikte çalışma alanlarından geçen sürücülerden hızlarını düşürmeleri ve ekiplerin uyarılarına uymaları istendi. Mahalle aralarında devam eden çalışmalarda ise özellikle çocuklar ve engelli vatandaşların güvenliği için vatandaşların daha dikkatli olması çağrısında bulunuldu.
#Adıyaman #EskiSamsatCaddesi #Altyapı #Kanalizasyon #YağmurSuyu #AdıyamanBelediyesi #AbdurrahmanTutdere #ASKİM
Next




