BESNİ GÜNCEL - Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü, 27 Temmuz-2 Ağustos 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamalarının bilançosunu açıkladı. Bir haftalık çalışmalarda aranan şahısların yakalanmasından uyuşturucuyla mücadeleye kadar birçok önemli operasyona imza atıldı.
45 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI, 13'Ü TUTUKLANDI
Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ile kamu düzeninin korunmasına yönelik operasyonlar kapsamında 7'si hırsızlık suçundan olmak üzere çeşitli suçlardan aranan toplam 45 kişi yakalandı.
Yakalanan şüphelilerden 13'ü çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 3 TUTUKLAMA
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde yürüttüğü çalışmalarda ise 32 kişi hakkında işlem yapıldı. Uyuşturucu madde ticareti suçundan gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.
Operasyonlarda ayrıca 2 bin 789 adet sentetik ecza hapı ile 10,62 gram çeşitli uyuşturucu madde ele geçirildi.
140 KİŞİYE NARKO PROJELERİ ANLATILDI
Emniyet ekipleri yalnızca operasyonlarla değil, önleyici çalışmalarla da mücadeleyi sürdürdü. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında düzenlenen 3 ayrı bilgilendirme faaliyetinde toplam 140 kişiye NARKO İHBAR, UYUMA Projesi ve NARVAS Projesi hakkında eğitim ve bilgilendirme yapıldı.
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelenin yanı sıra toplumun bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların da kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
#Adıyaman #AdıyamanEmniyet #Asayiş #Narkotik #Uyuşturucu #Operasyon #Tutuklama #Hırsızlık #NARVAS #BesniGüncel
Next

