BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 9. Bahar Şenlikleri, 8-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çocuklara ve ailelere yönelik hazırlanan etkinlik programı, kentin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşacak.

Şenlikler; Eğriçay Parkı, Abdulhamid Han Kültür Merkezi ve Adıyaman Belediyesi Kapalı Spor Salonu olmak üzere üç farklı noktada düzenlenecek.

Etkinliklerin ilk ayağı 8-9 Mayıs tarihlerinde Eğriçay Parkı’nda gerçekleştirilecek. Saat 09.30 ile 16.00 arasında yapılacak programda yüz boyama, robotik kodlama, kil atölyesi ve oyun grupları gibi birçok etkinlik yer alacak.

Şenlikler kapsamında 13 Mayıs’ta ETİ Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenecek “Bir Bilmecem Var Çocuklar” adlı tiyatro oyunu, Abdulhamid Han Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak. Oyun, saat 11.30 ve 13.30’da iki seans halinde sahnelenecek.

MHP Kahta İlçe Başkanı Haşim Turan Oldu
MHP Kahta İlçe Başkanı Haşim Turan Oldu
İçeriği Görüntüle

Programın finali ise 15 Mayıs’ta Adıyaman Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak. DJ performansı, çeşitli atölye çalışmaları, yüz boyama, el baskısı, halat çekme, çuval yarışı ve balon etkinlikleriyle şenlikler sona erecek.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere yaptığı açıklamada, “Bahar Şenlikleri ile çocuklarımızın hem eğlenmesini hem de öğrenmesini istiyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu en büyük motivasyonumuz. Tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hatice Çoban