Ülkesine, milletine ve geleceğine inanan milletimizin; eşitlik, özgürlük ve çağdaş demokrasi temelleri üzerine kurulmuş ve inşası milletimizin iradesi olan eserimizdir.

Bugün milletimiz için çok daha büyük anlam ifade etmekte olan, hedef ve vizyonunu açık bir şekilde belirleyen Türkiye Cumhuriyeti 2023’lere 2071’lere emin adımlarla yürümeye devam etmektedir.

Milli iradenin ve hukukun üstünlüğünü, hiçbir vesayet ve zorbalık kabul edilmeden bugün olduğu gibi yarın da uygulanmaya kararlılıkla devam edilecektir. Her zamankinden çok daha fazla milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde hepimizin yegane ortak değerlerinden biri de bu olmalıdır.

Milli birlik ve beraberlik içinde, barış ve huzur dolu bir Türkiye için, dünyada ve bölgesinde müreffeh, yol gösteren bir Türkiye için büyük ve ayrılmaz bir millet anlayışıyla Cumhuriyetimiz daha nice yıllara şan ve şerefle yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anarken, tüm vatandaşlarımızın ve değerli Adıyamanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, esenlikler temenni ederim.