BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Erkan Öner’in yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamındaki önemli bir proje destek almaya hak kazandı.

“Trombosit Büyüme Faktörü Yüklü Kitosan Hidrojellerin Geliştirilmesi ve Rat Yara Modelinde Değerlendirilmesi” başlıklı proje, modern tıpta önemli bir ihtiyaç olan yara tedavisine yenilikçi bir yaklaşım sunmayı hedefliyor.

Şevket Gürsoy’dan Öğrencilere Burs İçin Destek Çağrısı
Şevket Gürsoy’dan Öğrencilere Burs İçin Destek Çağrısı
İçeriği Görüntüle

Proje kapsamında, trombosit büyüme faktörü içeren kitosan bazlı hidrojeller geliştirilecek ve bu biyomalzemelerin yara iyileşmesi üzerindeki etkileri deneysel modellerle bilimsel olarak incelenecek. Özellikle kronik yaraların tedavisinde alternatif ve etkili çözümler üretmesi beklenen çalışma, doku mühendisliği ve rejeneratif tıp alanında dikkat çekiyor.

Araştırma yalnızca Adıyaman Üniversitesi ile sınırlı kalmayacak. Projede; Marmara Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Harran Üniversitesi’nden akademisyenler yer alırken, Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serap Yalın ile Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. İmren Hatay Patır danışman olarak katkı sunacak.

Elde edilecek bilimsel sonuçların, biyomalzeme temelli yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine öncülük etmesi ve klinik uygulamalara geçiş sürecine katkı sağlaması hedefleniyor.

Adıyaman Üniversitesi

Muhabir: Haber Merkezi