ULUSAL (PERRE) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda 13 ilde beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 'sarı' kodlu uyarıda bulundu.

Türk Komandoları Zorlu Görevler İçin Eğitim Alıyor
Türk Komandoları Zorlu Görevler İçin Eğitim Alıyor
İçeriği Görüntüle

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Sinop, Bartın ve Gümüşhane çevreleri ile Artvin ve Kastamonu kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi sürüyor. Hava sıcaklığının, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Kaynak : PERRE

Kaynak: RSS