Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Adıyaman’a,gelen Suriyelilere yönelik yapılan adres bildirim işlemlerinden dolayı Adıyaman Nüfus Müdürlüğünde yoğunluk yaşanıyor. 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yanında Kızılay gibi kuruluşların Suriyelilere yönelik yapa bileceği yardımlarda kolaylık sağlana bilmesi için başlatılan adres bildirim işlemleri dolayısıyla Adıyaman Nüfus Müdürlüğünde Suriyeli vatandaş yoğunluğu yaşanıyor.
Adres bildirim işlemlerinin başladığı haberini alan yüzlerce Suriyeli vatandaşın nüfus müdürlüğüne müracaat etmesiyle beraber nüfus müdürlüğünde uzun kuyruklar oluştu.
Türkiye’nin Suriyeliler için elinden gelen her şeyi yaptığını dile getiren Suriyeli vatandaşlar, “ Allah Türkiye’den razı olsun. Türkiye bizlere evini yurdunu açtı. Bize her konuda yardımcı oldular. Bizlerde bugün buraya gelerek adres bildirimi gerçekleştirdik. Bu çalışmanın amacı yapılacak olan yardımlarda adres yönünden kolaylığın sağlanmasıdır. Bizler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm Türk milletine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
adıyaman cihan haber