Besni halkının sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu söyleyen çiçeği burnunda Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni eğitiminin alt yapısında ciddi sıkıntıları olduğunu, öncelikle bunu çözmenin mücadelesini vereceklerini söyledi.
BESNİ'DE DAHA POZİTİF VE OLUMLU BİR HALKLA KARŞILAŞTIM
1978 Nevşehir doğumluyum. Muğla Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunuyum. Erzincan Üniversitesi Kamu Hukuku alanında yüksek lisansımı yaptım. Maliye Bakanlığında uzman yardımcısı olarak 3 yıl çalıştıktan sonra kaymakamlık sınavını kazanarak bu mesleğe başladım.
Besni benim meslek hayatımda 7. İlçem. Besni’ye geldikten sonra kısa zamanda ilk intibaım ne kadar şansı olduğumu anladım. Besni ile ilgili çevremdekiler pozitif açıklamalarda bulundular. En can alıcı nokta ise Besni halkının ne kadar samimi, misafirperver ve sıcakkanlı olduğu yönünde oldu. Göreve başladıktan sonra anlatılanların aslında eksik kaldığını, söylenenden daha pozitif ve olumlu bir halkla karşılaştığımı belirtmek istiyorum.
BESNİ’YE NE YAPABİLİRİZİN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ
Besni’de yapılması gereken çok şey var. İnşallah görev süremiz içerisinde diğer arkadaşlarım gibi elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Tabi Besni için çalışırken Besni halkı, sivil toplum kuruluşları, odalar, belediye ve siyasilerimizle istişareli bir şekilde çalışacağız. Besni’ye ne yapabiliriz hep onun mücadelesini vereceğiz. Tabi birlik ve beraberlik içerisinde olmak önemli. Yapılması gereken çok şey var. Elimizden geldiği kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.
Size ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan faaliyetlerin kamuoyu ile paylaşılması, ulaşamadığımız konuları bize duyurmak anlamında sizi yakından takip edeceğiz.
BESNİ'DE EĞİTİMİN ALT YAPISINDA CİDDİ SIKINTI VE EKSİKLER VAR
Ben gittiğim her ilçede en incelikli konunun eğitim olduğunu hep söyledim. Burada da Besni için öncelikli konu eğitim. Besni her ne kadar eğitim konusunda çok iyi olduğunu iddia etse de, bence bu yeterli değil. Daha iyiyi yakalamamız lazım. Eğitimde alt yapı ile ilgili ciddi sıkıntılarımız ve eksiklerimiz var. Bunlar dikkat çekiyor. Öncelikli olarak eğitimi hedefleyeceğiz. Alt yapı sorunlarımızı çözmek için mücadele vereceğiz. Eğitimi daha iyiye götürmek en önemli önceliğimiz olacak.
BİR ŞEHRİN BÜYÜMESİNİN EN ÖNEMLİ YOLU NÜFUS ÇEKEBİLMESİDİR
Besni göç veren bir yer. Organize Sanayi Bölgesinin özellikle sanayi sektörünü çekebilmesi için elimizden gelen mücadeleyi göstererek bunu da hep birlikte sağlayacağız. Bir şehrin büyümesinin en önemli yolu nüfus çekebilmesidir. Bu da yatırım, istihdam ve üniversite ile olacaktır. Zaten hayırseverlerimiz de bu konularla ilgili gereken çalışmaları başlatmışlar. Biz de onlara ne kadar destek verebilirizin mücadelesini vereceğiz. Ben değil hepimiz, biz mantığını oluşturmamız lazım" dedi.
Bizde Besni Güncel Gazetesi olarak Besni Kaymakamı Ahmet Gencer'e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz..