Başkan Kılınç; "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Çünkü bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu biliyordu.

23 Nisan dünyada çocukların sahip olduğu tek bayramdır.UNESCO 1979 yılını Çocuk Yılı ilan ettikten sonra 23 Nisan bayramı bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline dönüşmüştür.

Cumhuriyetimizin kurucusu olan ve bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden kazandıran ulu önderimiz M. Kemal Atatürk’tür.

İlçemizin çeşitli okullarında yapılan etkinliklerle kutlanılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında; İlçemizde bulunan okulların bir kaçı dışında ve resmi kurumlarında bayramı armağan eden,cumhuriyetimizin kurucusu , Atatürk'ün posterinin olmaması  düşündürücü ve üzüntü vericidir. Umarım bundan sonraki bayramlarda okul yöneticilerimiz bu konuda daha duyarlı olurlar. Unutmayalım ki dünya da tek Eğitim Bayramını kutlayan ilçeyiz" dedi.