Umut Merkezinde geleceğe "Bir Ağaç, Bin Umut" sloganıyla dikilen fidanlar Mülteci-Adıyaman kaynaşması olarak nitelendirildi.

Adıyaman merkez ilçede  şu anda 10 bin 200 kadar Suriyeli göçmenin ikamet ettiği ifade edilen törene Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz de katıldı. Suriyelilerin eğitimi için ellerlinden geleni yapacaklarını ifade eden Ali Deniz "Bugün dünyada mülteci sorunu değil, sahile vuran aylan bebeklere kapılarını kapatanların adamlık sorunu var" dedi. “2,5 milyon Suriyeli kardeşimize Ensar olmaktan şikâyetçi değiliz. Emperyalistlerin Suriye'yi pay etme, yamyamların pastadan pay kapma ahlaksızlığından şikâyetçiyiz” şeklinde konuşan Deniz, Atatürk İlkokulu’nun yüzlerce Suriyeli öğrenciye iyi bir ev sahipliği yaptığını belirterek Ensar olmanın bilincini yeniden dirilttiklerini ifade etti.

İnsanlık suçu işleyen her kim olursa olsun, hangi ırka ve dine tabi olursa olsun karşısında olduklarının altını çizen Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, "Biz, Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren diktatörlerin, biz, emperyalistlerin ve küresel şer şebekelerinin karşısında, her şartta mazlumların yanındayız. Ortadoğu’da şiddeti artarak devam eden çatışmalar sebebiyle ülkemize sığınan kardeşlerimize, sahip çıkmak ve bu doğrultuda devlet ve millet olarak insani yardımlarımızı artırarak devam ettirmek, öncelikli sorumluluğumuzdur" dedi. Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu maksatla Suriye’de Esed terörü dolayısıyla mağdur olmuş kardeşlerimize her gün yeni bir merhamet tırı gönderiyoruz. Bugüne kadar gönderilen yardım tırlarının sayısı 150’yi buldu. Adıyaman olarak bu merhamet tırlarına katkımız devam edecek. Bugün buraya diktiğimiz her bir fidan bin umutla yeşerecek.”

Programın hazırlığı Suriyeli Rehber Öğretmen Muhammed Nur Alamner tarafından yapıldı. Ağaç dikim programına Atatürk İlkokulu Müdürü Derviş Özbey ve Umut Merkezi Koordinatörü İbrahim Halil Alkayış katılarak işbirliği içinde başka projeler de hazırlayacaklarını ifade ettiler.