Ziyaret esnasında konuşan Karakuş, “Dernek olarak faaliyetlerine aralıksız devam ediyoruz. Başkan elimizden geldiği kadarıyla programlar düzenleyerek Besnilileri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayını dolu dolu geçirdiklerini de söyleyen Karakuş; "Ramazan ayında düzenlediğimiz iftar yemeklerinde hemşerilerimizi bir araya getirerek birlik beraberlik ve kaynaşmayı sağladık.

İBRAHİM ERDEMOĞLU İLE GENÇLERİMİZİ BULUŞTURACAĞIZ

Şu anki projemiz ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nu gençlerimizle buluşturmak. Çünkü İbrahim Erdemoğlu bizim toplumumuzun ve gençlerimizin idolü. Besni Eğitim Vakfı'nın toplantısında kendisinden bunun sözünü de almıştık. Bu gibi etkinliklerimizi elimizden geldiği kadar sık aralıklarla yapmayı planlıyoruz.

FİZİKİ OLARAK KÜÇÜĞÜZ AMA GÖNLÜMÜZ ÇOK BÜYÜK

İstanbul dernekleri içerisinde en rahatı biziz. Çünkü dernek olarak yeterli imkanlara sahibiz. Dışarıdan ekstra paraya ihtiyaç duymuyoruz. Fiziki olarak küçüğüz ama gönlümüz çok büyük. En büyük hedeflerimizden birisi gençlerimizi derneğe çekebilecek güzel bir dernek yeri. Derneğimizin altında bir yer var, hedefimiz orayı almak. Şuan istişare içerisindeyiz. Genç olmayan bir toplumun geleceği yok demektir.  Besnili Derneklerimiz ve vakfımız gençliğe gereken önemi vermiyor. Gençlerimizi bir türlü dernek ve vakıfımızın içine çekemedik. Bu konuyu Vakıf Başkanımız Ali Balta ile de görüştüm. Ben öyle bir hayal kuruyorum ki, Gaziosmanpaşa, Şirinevler ve Güngören'in ortasında bir vakıf binası olsun ve biz burada 2000 kişiye iftar yemekleri verelim ve çeşitli faaliyetlerle gençlerimizi ve hemşerilerimizi toplayalım. Burada gençlerimiz kaynaşsın, kadınlarımız tanışsın, ihtiyarlarımız dertleşsin, bir arayan gelsinler. Bunu vakıf yapabilir ama bizim dernek olarak bunu yapabilecek gücümüz yok.

Adıyamanlılar 3000 kişiye bir kalemde iftar yemeği verdi. Bizim iş adamlarımız yok mu? Var, biz ancak 100 kişiye yemek verebiliyoruz, çünkü fiziki yapımız yeterli değil. Bizimde İstanbul'da bunu yapabilecek gücümüz var,”dedi.