Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş eşi Beyhan Demirtaş’la birlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katılan Adıyamanlı bayanların el emeği göz nuru yaptıkları eserleri inceledi.

Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Seramik cam, Yöresel Kilim Dokuma, Tekstil Ürünleri Hazırlama, Stilistlik/Giyim Tasarım, Deri Kol Çanta, Osmanlı El Sanatları Yemenicilik, Yün Eğirme, Çocuk Gelişimi ve Elvan Ev Tekstil kurslarını gezerek kursiyer bayanlarla sohbet etti.

Kursiyer bayanlar tarafından işlenen birbirinden güzel ürünleri inceleyen Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, SODES Projesi kapsamında finanse edilen ve Adıyaman’ı sembolize eden figürlerin deri çanta üzerine entegre edilmesi ile üretilen elde ve omuzda taşınabilir işlemesiyle göz kamaştıran bayan çantalarının üretimi hakkında bilgi aldı.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ve unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı El Sanatlarından yemenicilik ve semercilik kursunu gezerek üretilen saf deri yemenileri inceleyen Vali Demirtaş, “unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Osmanlı El Sanatları Kursu açarak, gençlerimize yemenicilik ve semercilik eğitimi veriyoruz. Bu meslek, İlimizde ve bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer almaktadır. Bu kursta ağırlıklı olarak halk oyunları ekiplerine ayakkabı yapılmakla beraber günlük hayatta da giyilebilir ayak sağlığına uygun saf deri ayakkabı üretilmektedir. Açılan kurslara bayanlarımız büyük ilgi göstermektedir. Eğitirken çalıştıran, çalıştırırken üreten bu kurslara Adıyamanlı bayan kardeşlerimiz aynı zamanda aile bütçesine de katkıda bulunuyor”dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Halk Eğitim kurslarındaki incelemenin ardından kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak amacıyla İmamağa Mahallesinde hizmet veren ÇATOM binasına geçerek, burada dar gelirli kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kurslarını gezdi.