Bu gelişmelerin başında cerrahisiz yüz germede en etkili yöntem olan Ultherapy uygulaması geliyor. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nden Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cihangir Toraman, diğer lazer teknolojilerinin yetersiz kaldığı sarkma ve gevşeme tedavilerinde şu anda dünyada en yaygın olarak kullanılan teknolojinin Ultherapy olduğunu söylüyor.

Lazer teknolojilerinin yetersiz kaldığı sarkma ve gevşeme tedavilerinde şu anda dünyada en yaygın olarak kullanılan teknoloji Ultherapy’dir. Ultherapy'de kullanılan Ultrasound teknolojisi aslında yabancısı olmadığımız bir yöntem. Günümüzde yüz germe uygulamalarında cerrahi yöntemlerle eş değer sonuçlar elde etmeyi başaran bu teknik daha önce anne karnındaki fetusun izlenmesi amacıyla kullanılıyordu. Son yıllarda bu teknolojiyle elastikiyetini kaybetmiş, orta-ileri derece sarkmalar görülen ciltlerde gençleşme ve toparlama etkisi yaratma amacıyla yaygın olarak başarıyla kullanılmaya başlandı. Op.Dr. Cihangir Toraman yöntemi şöyle anlatıyor; “ Tam olarak nasıl etki ettiğinden söz etmek gerekirse, Ultherapy yönteminde ultrasound teknolojisiyle yüksek yoğunluklu odaklanmış ses dalgaları cilt 3 – 4,5 mm altına nüfuz ederek, cildin temel bileşenleri olan hyalüronik asit, kollajen ve elastin maddelerinin üretimini, yani tamamen bedenin kendini yenileme yeteneğini hızlandırmaktadır. Vücudun kendi maddesi olan kollajen yapıyı güçlendirmesi ve elastin üretimini uyarması nedeniyle oldukça doğal bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Estetik alanındaki gelişmeler sayesinde artık çok zorunlu olmadıkça cerrahi yöntemlere ne doktorlar ne de hastalar başvurmuyor. Ultherapy cilt germe teknikleri arasında şu anda cerrahiye en iyi alternatiftir. Bunun birkaç nedeni var: Hiçbir kesiye gerek olmadan, diğer bir deyişle cildinize neşter değmeden uygulanabilmesi ve çok kısa sürmesi en önemli avantajı. Çoğu vaka için yüz germe ameliyatlarında elde edilebilecek derecede ileri toparlama ve sıkılaşma sonuçları elde edilmesi. Hatta cerrahi yöntemde yalnızca sıkılaşma ve germe etkisi elde edilirken, Ultherapy ile cilt kendi kaynaklarının harekete geçmesiyle dirileşiyor ve canlılaşarak sıkı bir görünüm kazanıyor. Bunun nedeni cilt altındaki bağ dokuların artık daha çok sayıda ve daha güçlenmiş olmasıdır. Cerrahi yöntemde sadece yüzün derisine (yani dışarıdan) bir müdahale var iken, ultherapy'de cilt bir bütün olarak ele alınmış olur ve daha derinden bir gençleşme sağlanır. Bu sayede kişi kaç yaşında olursa olsun çok doğal bir görünüm elde edilir.

Özellikle yanak ve boyun bölgesindeki sarkmalarda, kaş düşüklüklerinde, göz çevresi kırışıklıklarında, alın, yanak, dudak kenarı çizgileri, genel yüz kontürü, çene ve gıdı bölgesindeki gevşeklik ve sarkmaları tedavi amaçlı kullanılan ve çabuk sonuç veren bir uygulamadır. Uygulama tüm yüz bölgesi için toplamda 30-45 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Arzu edilen görünüm için tek seans yeterli olabilmektedir. Kişi aynı gün normal sosyal hayatına geri döner. Uygulamanın ardından gözle görülür bir toparlanma gerçekleşir, cilt gün geçtikçe daha iyi görünmeye başlar ve 3 ay sonunda cilt istenen ideal görünümüne kavuşur. İşlem öncesinde herhangi bir hazırlık ya da sonrasında herhangi bir bakım gerektirmeyen ultherapy tek seansta istenen sonuçların elde edildiği bir uygulamadır, ikinci bir seansa çoğunlukla gerek duyulmaz. Üstelik bu tek uygulama sonrasında 1-3 yıl süreyle korunan olumlu sonuçlar elde edilir.