Kaza, gece Adıyaman Gölbaşı karayolu Börgenek Köyü rampasındaki virajda meydana geldi. Mehmet Ergin yönetimindeki 06 DP 4134 plakalı Tır, Adıyaman istikametinden Gölbaşı istikametine giderken, Börgenek Köyü rampasındaki virajı alamayarak yol kenarındaki petrol istasyonuna girdi.

Virajı alamayınca sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kazada Tır yan yatarak petrol istasyonundaki pompaya çarptı. Çarpmaya rağmen durmayan Tır yaklaşık 50 metre ileride bulunan lokantaya kadar sürüklenerek, lokantadan içeri girdi.

İçerisinde yaklaşık 20 ton şeker pancarı olan Tır kazasında tüm şeker pancarları istasyona ve lokantaya savruldu.

15-20 kişinin petrol istasyonunda olduğu esnada meydana gelen kazada herkes bir tarafa kaçıştı. Kazada istasyon sahibi Osman Taş’a, çarpmanın etkisiyle fırlayan sert bir cisim isabet etti. Kazada Tır Sürücüsü Mehmet Ergin ve Osman Taş hafif şekilde yaralandı. Yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Lokanta tamamen kullanılmaz hale gelirken, tüm cam ve vitrin kırıldı. Tır’ın bir kısmı lokantanın içerisine kadar girdi. Kazada ayrıca fırlayan bir şeker pancarı istasyonda bulunan otomobilin arka camını kırdı.

Yaşanan bu kaza petrol istasyonunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Yaşanan kazada petrol istasyonunda patlama olmaması ve lokantanın bayram nedeniyle kapalı olması olası can kaybını önledi.

 “Araç Pompa İstasyonuna Çarpmasaydı Büyük Facia Yaşanırdı.”

Kazayı   Gören Çalışanlar ise yapmış oldukları” Açıklamalarda arabaya benzin verdiğim esnada  bir ses duyduk ama  kamyonetin yat yatmış vaziyette  üzerimize geldiğini gördük. Sağa sola kaçmaya başladık. Allahtan o esnada  petrol istasyonunda fazla araç yoktu. Eğer petrolün  içinde ve dışarda insanlar  olsaydı  büyük bir facia olurdu. Kaza 2 hafif yaralı var.Petrol istasyonunda ve lokantada büyük zarar meydana geldi. Çok korktuk yine de buna şükür ediyoruz sözlerini ifade ettiler.”

 “Karayolları Bu Yola Biz Çözüm Getirmesini İstiyoruz.”

Börgenekte oturan vatandaşlar ise “Burada her zaman  bu yolun virajlı olmasından dolayı kazalar meydana geliyor. Karayolları Müdürlüğüne dafalarda başvurlarda bulunduk ama bir çözüm getirmediler. Bu yolun  bu şekilde virajlı olmasında dolayı kaza oluyor. Bugünde  gördüğünüz gibi büyük bir facia eşiğinden döndük. Yetkililerimiz  artık buranın bir ölüm yolu  olduğunu bilsinler dışlardan İlimize gelen  vatandaşlar  yolun  yabancısı olduğundan dolayı sürekli kaza yapıyorlar sözlerini ifade ettiler.