Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci ve personel taşımacılığı yapan firma yetkililerine verilen seminerde; özellikle okul servis sürücülerinin yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirmesi ve trafik kurallarına uyulmasının önemi vurgulandı.

Adıyaman’da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan firma yetkililerine 20.01.2016 Çarşamba günü 10.00-11.15 saatleri arasında, Adıyaman Polis Evinde, trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2.Sınıf Emniyet Müdürü Cem Haşan PATAT, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Mustafa ÇAKIR ve Bürolar Amiri Komiser Mehmet GENÇ’in katılımları ile bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

 İlimizde servislerle ilgili sorunlar dile getirilerek katılımcılardan meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istenildi. Seminerde, Okul Servisleri sürücülerinin yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirmeleri, taşıtlarında rehber personel bulundurmaları, gerekli araç bakımlarının altı ayda bir yapılması ve araçların temiz tutulması, ayakta öğrenci taşınmaması, emniyet kemeri kullanılması, hız ihlali, kırmızı Işık ihlali vb. trafik kurallarının ihlal edilmemesi, taşıtlarda görüntü ve müzik sistemlerinin kullanılmaması, seyir halinde cep telefonu kullanılmaması ve Trafik kurallarına uyulması ve dikkatli olunması belirtildi.